Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Εθνική Ανδρών: Μετράμε αντίστροφα για το τζάμπολ με την Λετονία

Εθνική Ανδρών: Μετράμε αντίστροφα για το τζάμπολ με την Λετονία

f730bb5c591f75a1c0eca7f8f0e47e7c XL 1

Απόψε, η επίσημη αγαπημένη υποδέχεται μπροστά σε πάνω από 5.000 θεατές στα «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου τη Λετονία, στις 19.00, και αν τα καταφέρει, θα βρεθεί μια ανάσα από τα τελικά σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία.

Αν κάνει το 2/2, δηλαδή κερδίσει τη Λετονία απόψε και το Βέλγιο τη Δευτέρα στην πόλη Μονς, θα τσεκάρει από τώρα το εισιτήριο για τα τελικά.

Η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί πολύ διαφορετική από ό,τι είχαμε συνηθίσει αυτό το καλοκαίρι. Με μοναδικό παίκτη από τη δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ τον Μιχάλη Λούντζη που ενσωματώνεται στην αποστολή λίγες ώρες πριν το τζάμπολ και λίγες ώρες μετά τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν.

Στην Κρήτη ταξίδεψαν ο Νικ Καλάθης και ο Δημήτρης Ιτούδης, αλλά η παρουσία τους στο γήπεδο θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα. Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα έχει ουσιαστικά την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.

Η Λετονία, που είναι πρωτοπόρος του ομίλου (5-1) με νίκη επί της Ελλάδας (4-2) εξασφαλίζει από σήμερα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Λούκα Μπάνκι, γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ αλλά και από το πέρασμά του από Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο, διαθέτει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με πιο γνωστά ονόματα τους Στρέλνιεκς, Τίμα και Κούρουκς.

Στο πλευρό της Λετονίας θα είναι και περίπου 150 φίλοι της, που ακολούθησαν την αποστολή με το ίδιο τσάρτερ.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…