Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Βεζένκοφ σε Σπανούλη: «Βασίλη μου σε αγαπάω, αλλά δεν μπορείς να με σταματήσεις»

Βεζένκοφ σε Σπανούλη: «Βασίλη μου σε αγαπάω, αλλά δεν μπορείς να με σταματήσεις»

Ο Ολυμπιακός στον τελικό. Απολαυστικός Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ και φέτος έχει ξεκινήσει φουριόζος τη σεζόν και ήδη «βομβαρδίζει» τα αντίπαλα καλάθια. Ο παίκτης του Ολυμπιακού παραχώρησε συνέντευξη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επικείμενη μάχη με το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη.

Ο Βεζένκοφ το καλοκαίρι αποφάσισε να παραμείνει στον Ολυμπιακό και να μην μεταπηδήσει στο NBA και τους Σακραμέντο Κινγκς. Ο Βούλγαρος φόργουορντ μίλησε για την απόφαση του, για την απώλεια του Ντόρσεϊ, για το αν είναι φαβορί στην Ελλάδα, αλλά και για τον Βασίλη Σπανούλη και το Περιστέρι.

Χαρακτηριστικά για τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ ανέφερε: «Βασίλη μου σε αγαπάω, σε εκτιμάω, αλλά δεν μπορείς να με σταματήσεις».

Αναλυτικά όσα είπε στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Σάσα Βεζένκοφ:

Για το ποιος στίχος ταίριαξε με ότι συνέβη το καλοκαίρι και τελικά παρέμεινε στον Ολυμπιακό: «Το μένω εδώ γιατί τα όνειρα τα έκανα μαζί σου είναι ένας ωραίος τίτλος. Δεν θα πω ότι ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι γιατί όσο μεγαλώνεις αυτά είναι όμορφα διλήμματα. Έπρεπε να παρθούν και να γίνουν συζητήσεις τελικά όλα καλά αποφάσισα ότι εδώ είναι το καλύτερο για το μέλλον μου και πιστεύω ότι θα εξελιχθώ και θέλω να μείνω».

Για τους Κινγκς που τον παρακολουθούν: «Αυτό είναι κάτι πολύ όμορφο. Μέχρι το επόμενο καλοκαίρι έχουμε πάρα πολλούς μήνες που μπορούν να γίνουν τα πάντα. Δεν μου αρέσει να κοιτάω τόσο μακριά, θέλω να βλέπω παιχνίδι με το παιχνίδι και να βελτιώνομαι. Αν κάποιος μου έλεγε πέρυσι ότι όλη η σεζόν θα εξελιχθεί έτσι μπορεί να μην τον πίστευα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να δουλεύουμε πολύ».

Για το πόσο θα αναβαθμιστεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού: «Θέλουμε να κολλήσουμε το παζλ με τα σχήματα που θα επιλέξει ο προπονητής και με τη βοήθεια του κόσμου όπου πέρυσι κάναμε μόνο δύο ήττες στο ΣΕΦ να προχωρήσουμε. Ξέρουμε ότι η Ευρωλίγκα φέτος θα είναι πολύ ανταγωνιστική και δύσκολη. Όλοι μας περιμένουν και πρέπει να είμαστε ταπεινοί, διψασμένοι και η περυσινή αποτυχία να μην μας ρίξει».

Για την απώλεια του Ντόρσεϊ: «Εμένα δεν μου αρέσει να συγκρίνω παίκτες και χαρακτήρες. Σίγουρα ο Αϊζάια είναι πολύ έμπειρος παίκτης και ταλαντούχος σκόρερ. Δεν χρειάζεται σύγκριση και πρέπει να καλύψουμε το κάθε κενό όλοι μαζί».

Για το αν είναι φαβορί στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός: «Εντάξει αυτά είναι στα χαρτιά. Κάθε ντέρμπι είναι διαφορετικό. Περιμένουμε πολύ καλύτερο Παναθηναϊκό από το Super Cup, γιατί πάντα όταν υπάρχει νέος προπονητής και ομάδα υπάρχουν και δυσκολίες. Σίγουρα και το Πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό, αλλά όλα κρίνονται τον Μάιο και σίγουρα καλό είναι το πλεονέκτημα και να είσαι μπροστά έχοντας αυτοπεποίθηση. Το πιο σημαντικό είναι να χτίσουμε μέσα από τις νίκες».

Για τον Σπανούλη ως προπονητή στο Περιστέρι και τα ματς που θα τον αντιμετωπίσει: «Έδειξε από τα πρώτα δείγματα του πόσο μπάσκετ ξέρει, το κίνητρο του και πόσο αγάπη βάζει σε αυτό που κάνει. Δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι θα κάνει και ότι θα πάρει το μάξιμουμ από τους παίκτες του. Είδαμε και το πρώτο δείγμα στο BCL ήταν πολύ θετικό. Αλλά Βασίλη μου σε αγαπάω, σε εκτιμάω, αλλά δεν μπορείς να με σταματήσεις, δεν θα έχεις καμία τύχη απέναντι μας δυστυχώς».

  • Ράνγκλαντ, Περιστέρι, Μαρούσι, Χιλ

    Μαρούσι – Περιστέρι 74-103

    Επίδειξη δύναμης έκανε το Περιστέρι. Σ’ ένα δεκάλεπτο κρίθηκαν όλα. Λένε πως η καλή μέρα φ…
  • Χουγκάζ, Περιστέρι - ΠΑΟΚ

    Περιστέρι – ΠΑΟΚ 64-49

    Νίκησε το Περιστέρι, αναστέναξαν τα στεφάνια. Ο μικρός τελικός έμοιαζε με ένα καλό… φιλικό…
  • Μπαρτζώκας, Μπραζντέικις

    Παιχνίδι κάνει ΜΟΝΟ ο Μπαρτζώκας

    Ο Μπαρτζώκας χτίζει με τα δικά του σχέδια, τους δικούς του εργάτες κι όχι με… φερτά υλικά …
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ράιτ: «Ανεπίτρεπτο να κάνουμε τόσα λάθη »

Στα λάθη που έκανε η ομάδα του, αναφέρθηκε Μόουζες Ράις. Ο Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού…