Κεντρική Διεθνή Βατούτιν: «Δύσκολο να συμβιβαστείς με τα νέα δεδομένα»

Βατούτιν: «Δύσκολο να συμβιβαστείς με τα νέα δεδομένα»

Βατούτιν

Ο ρόλος της ΤΣΣΚΑ στο παγκόσμιο μπάσκετ έχει περιοριστεί, κατά τον Βατούτιν

Ο ισχυρός άνδρας της ΤΣΣΚΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mozzartsport, αναφέρθηκε στον αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στις ρωσικές ομάδες από την Ευρωλίγκα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε μάλιστα, πως αναμένουν διευκρινήσεις γι’ αυτό τον αποκλεισμό ο οποίος έχει και οικονομικό κόστος για τις ομάδες.
Αναφέρθηκε επίσης στις νομικές ενέργειες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, προκειμένου να προασπίσουν τις οικονομικές απώλειες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντρέι Βατούτιν:
«Κινηθήκαμε νομικά στο δικαστήριο του Λουξεμβούργου με αίτημα να ληφθούν προσωρινά μέτρα, λόγω του αποκλεισμού μας από τη διοργάνωση και την επιστροφή του συλλόγου στη EuroLeague. Το αίτημα απορρίφθηκε.

Στη συνέχεια καταθέσαμε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης και περιμένουμε νέα απόφαση. Η διαδικασία προχωρά από ειδικούς νομικούς, ο σύλλογος δεν αφιερώνει χρόνο σε αυτό. Κατανοούμε πως το να δοθεί λύση σήμερα είναι πρακτικά αδύνατο. Ελπίζουμε ότι τουλάχιστον θα λάβουμε νομικές διευκρινήσεις της κατάστασης.

Ο αποκλεισμός επηρέασε τις δραστηριότητες του συλλόγου από όλες τις απόψεις. Οι ιδιοκτήτες και οι χορηγοί βρίσκονται εν μέσω κρίσης και δεν ενδιαφέρονται να ξοδέψουν πολλά χρήματα μόνο για να συμμετάσχουν στη VTB League. Γι’ αυτό άλλωστε μειώθηκε το μπάτζετ. Έχουμε αποχωρήσει από τη διεθνή σκηνή, επομένως ο ρόλος της ΤΣΣΚΑ στο παγκόσμιο μπάσκετ περιορίζεται. Είναι δύσκολο να συμβιβαστείς με αυτό».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…