Κεντρική Ελλάδα ΠΣΑΚ ΠΣΑΚ: «Απομονώστε τους αλήτες»

ΠΣΑΚ: «Απομονώστε τους αλήτες»

Ο ΠΣΑΚ πήρε θέση για το εμετικό σύνθημα

Η αλητεία δεν έχει θέση στο μπάσκετ, φωνάζει ο ΠΣΑΚ.

Η διαμαρτυρία, η απέχθεια, η αηδία για το εμετικό σύνθημα μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι με τον Άρη, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του ΠΣΑΚ. Ο Σύνδεσμος των παικτών πήρε ξεκάθαρη θέση, κάτι που περιμένουμε να κάνει (κι έχουν αργήσει ήδη) ο ΕΣΑΚΕ κι η ΕΟΚ.

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι δύσκολη η θέση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου, που προέρχεται από τα σπλάχνα του ΠΑΟΚ, όπως και του Βαγγέλη Λιόλιου, που πρέπει να στηλιτεύσει τον αγαπημένο του διαιτητή, όμως ο… θεσμός είναι πάνω από πρόσωπα.

Περιμένουμε από τους αρμόδιους να τιμωρήσουν παραδειγματικά, όχι μόνο την τριάδα των διαιτητών, αλλά και τον κομισάριο κ. Γκούμα, που καμώθηκαν ότι δεν άκουσαν, αυτό που όλοι ακούσαμε, αυτό που από χθες καταγράφεται σε site και social media.

Όπως θα περιμέναμε από τον Άρη Λυκογιάννη να αποφύγει την αναφορά στον… υπέροχο κόσμο. Γιατί ΝΑΙ, υπήρχε υπέροχος κόσμος στο «Παλατάκι», υπήρχαν οικογένειες (και μπράβο στη διοίκηση που έφερε παιδιά στο γήπεδο), αλλά υπήρχαν κι απαράδεκτα συνθήματα, με κορυφαίο αυτό που αναφέρονταν σε «νεκρό Αρειανό».

Με την αλητεία δεν υπάρχουν ούτε συμβιβασμοί, ούτε συμψηφισμοί. Πρέπει όλοι να σταθούμε απέναντι, αν δεν θέλουμε να τους παραδώσουμε τα κλειδιά των γηπέδων και των σπορ. Δεν περιμένουμε να δούμε γήπεδα εκκλησίες, δεν το θέλουμε, αλλά υπάρχουν και όρια, τα οποία ξεπεράστηκαν.

Η σχετική ανακοίνωση του ΠΣΑΚ

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών καταδικάζει τέτοιου είδους συνθήματα και ζητάει από τις διοικήσεις των ομάδων να απομονώσουν -επιτέλους- τους αλήτες από τα γήπεδα.

Δεν γίνεται μικρές μερίδες οπαδών, να αμαυρώνουν τις όμορφες εικόνες από τα γήπεδα. Θέλουμε ομαλή διεξαγωγή αγώνων, με παρουσία οικογενειών και γεμάτες εξέδρες.

Η βία, η οποία δεν έχει χρώμα, δεν φέρνει κόσμο στα γήπεδα, αντιθέτως, τον απομακρύνει!».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΠΣΑΚ

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…