Κεντρική Elite League Ποια Elite League; Αυτή είναι η νέα Α2

Ποια Elite League; Αυτή είναι η νέα Α2

Ποια Elite League

Εγένετο Elite League. Είναι η νέα ονομασία της Α2, όπως διαβάσατε νωρίτερα. Η αλήθεια είναι πως όσο πιο βαρύγδουπο το όνομα, τόσο λιγότερο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Για παράδειγμα το Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδος, που βλέπεται ως φόντο στη φωτογραφία, αρχικά είχε ονομαστεί Ακρωτήριο των Τρικυμιών, λόγω της μεγάλης θαλασσοταραχής, που συχνά επικρατούσε.

Πνίγονταν κόσμος, αλλά πώς πουλιέται ένα ακρωτήριο, που το λες «τρικυμιών». Το ονομάζεις «καλής ελπίδος» κι ελπίζεις να μην σκυλοπνιγείς. Αυτό είναι marketing, όχι αστεία. Βεβαίως, ουδόλως έχει σχέση με το όνομα, αλλά μήπως θα έχει η Elite League;

Μιλάμε για ένα πρωτάθλημα, που κατά βάση είναι μπασκετικός οίκος ευγηρίας, με απόλυτο σεβασμό στους νεότερους από εμένα, αλλά σε κάθε περίπτωση βετεράνους, που το υπηρετούν. Ο αχταρμάς 40άρηδων, με wannabe μπασκετμπολίστες, αθλητές με… ταβάνι κι εσχάτως δύο ξένους, είναι πλέον Elite League!

Τα σέβη μας στον εμπνευστή

Όποιος το σκέφτηκε, ή έχει πάθος με τις φρυγανιές, ή τρώει βαριά και βλέπει παράξενα όνειρα. Εμείς, όμως, είμαστε θετικοί άνθρωποι. Θέλουμε να συμβάλουμε και σε περίπτωση που αλλάξει το Elite League, έχουμε δύο προτάσεις: Η… συμβατική είναι ΝΒΑ2. Σκεφτείτε το. Έχει κάτι από τη λάμψη του ΝΒΑ και διατηρεί το Α2, που είναι διαχρονικό brand.

Αν δεν σας αρέσει αυτό, πάμε σε πιο πρωτοποριακή ιδέα. Space Ja2m! Πάλι διατηρούμε το Α2 και δανειζόμαστε την πρωτοποριακή για την εποχή της ταινία, απ’ όπου κι η διακόσμηση της φωτογραφίας. Υπήρξε και τρίτη πρόταση, την οποία απορρίψαμε, αλλά ας την πάρει το ποτάμι. ΑΑΑ. Δεν έχει κάτι ιδιαίτερο, αλλά είναι ελληνοπρεπής, με αναφορά στα αγροτικά προϊόντα (καρπούζια).

Βαγγέλη βάφτισες το κρέας… ψάρι

Καλή η πλάκα με την Elite League, αλλά η ουσία είναι ότι πρόκειται για ένα παρηκμασμένο, στα όρια της διάλυσης πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ πανηγύριζε για τον αριθμό των συμμετεχόντων συλλόγων, οι οποίοι είναι -στα δικά του μάτια- «υγιείς». Τόσο υγιείς, που το Ψυχικό ανέβηκε και… ξανακατέβηκε.

Ίσως οι πρωτοπόροι του αθλήματος. Οι πρώτοι που κατάλαβαν ότι η Basket League δεν πιάνει μία μπροστά στην Elite League. Μην σας πω ότι με το ζόρι κρατάνε οι Ισπανοί την Μπαρτσελόνα, να μην μετακομίσει στο πρωτάθλημα των επτά θαλασσών και των πέντε ηπείρων. Πληροφορίες που θέλουν τον Στεφ Κάρι να έχει ρωτήσει για την Elite League δεν έχουν διασταυρωθεί ακόμα, αλλά είναι πολύ κοντά στην αλήθεια.

Το να βαφτίζεις το κρέας… ψάρι, δεν αλλάζει ούτε τη σύσταση, ούτε τη γεύση. Η Elite League είναι αυτό που σε παλιά αθηναϊκά εστιατόρια ονόμαζαν «ολίγη από γιουβέτσι». Αστεία πράγματα πρόεδρε. Αντί να ψάχνεις εντυπωσιακό όνομα, βάλε τους συνεργάτες σου να οριοθετήσουν τον στόχο της κατηγορίας.

Είναι αναπτυξιακή, είναι ο χώρος κρυοσυντήρησης των βετεράνων, είναι η εσχατιά του επαγγελματικού μπάσκετ; Βρες τι είναι και μετά βρίσκουμε και το όνομα. Γιατί δεν είναι ούτε Elite, ούτε League.

Αντί επιλόγου: Μετά το ευφάνταστο Elite League ανησυχώ για τη μετονομασία της Β’ εθνικής και της Α1 γυναικών.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Μακάμπι 87-91 (vid)

Χειρότερα δεν μπορούσε να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός. Υπάρχει ένας τρόπος να σταματήσεις τη …