Κεντρική Elite League Elite League: Η νέα ονομασία της Α2 Ανδρών

Elite League: Η νέα ονομασία της Α2 Ανδρών

FeS3ce5XwAENzLx 1

Μετά την μετονομασία της Α1 σε Basket League (πριν λίγα χρόνια), σειρά πήρε η Α2 και αλλάζει όνομα από τη νέα αγωνιστική σεζόν. Στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος, έγινε γνωστό ότι η Α2 κατηγορία θα ονομάζεται, πλέον, Elite League.

Μάλιστα έγινε και η αποκάλυψη του νέου logo της κατηγορίας, όπου βασικός χορηγός θα είναι το «Ερρίκος Ντυνάν». Επιπλέον, ανακοινώθηκε και η συνεργασία με κανάλια της περιφέρειας, με στόχο την προώθηση και την αναβάθμιση της Elite League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρoέδρου της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιου:

«Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους από όλο το ελληνικό μπάσκετ που έχουν ζήσει τη ζωή τους στο ελληνικό μπάσκετ. Η Α2 μετονομάζεται σε Elite League και είναι η κορυφαία ελληνική κατηγορία. Η Basket League είναι κάτι διαφορετικό. Αναφορικά με τη νέα λίγκα νομίζω πως είναι μία κατηγορία που θα έχει μεγάλη σημασία και ρόλο στην εξέλιξη του ελληνικού μπάσκετ.

Ψάχναμε ελληνικό όνομα αλλά καταλήξαμε σε αυτή την ονομασία. Είναι η Elite League είναι ξεχωριστή από την Basket League. Θέλουμε να ωθήσουμε τις ομάδες στην επόμενη μέρα. Ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Θέλουμε να “αναγκάσουμε” τις ομάδες να στηριχτούν στους Έλληνες παίκτες παρά τους δύο ξένες. Το πρόβλημα είναι η εξέλιξη των Ελλήνων παικτών. Δεν ξέρουμε ποιος φταίει, φταίει και η ομοσπονδία μας που δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα.

Γι’ αυτό φέτος η νέα λίγκα θέλει να δώσει κίνητρο. Θέλουμε να φέρει νέους παίκτες. Οι ξένοι παίκτες θα έχουν χρονικό περιορισμό. Με αυτό τον τρόπο οι ομάδες θα υποχρεωθούν να βάλουν και νέους παίκτες να αγωνιστούν. Δώσαμε κίνητρο στις ομάδες εάν παίζουν οι νέοι Έλληνες παίκτες. Στόχος είναι αυτό να προχωρήσει και σε άλλες κατηγορίες.

Σημαντικό κομμάτι είναι και οι συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς όπως το Ερρίκος Ντυνάν. Η συνεργασία ξεκίνησε το καλοκαίρι με την Εθνική ανδρών. Θέλαμε να την αξιοποιήσουμε και σε άλλες εκφάνσεις του ελληνικού μπάσκετ. Είμαστε πάντα κοντά στις ομάδες να λύνουμε θέματα ή προβλήματα που υπάρχουν. Προβλήματα, όχι γκρίνιες.

Θέλουμε να πάμε μπροστά όσον αφορά την προβολή του πρωταθλήματος. Φέτος πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα και να συνεργαστούμε με περιφερειακά κανάλια. Η Elite League απευθύνεται σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το Final Four θα προβληθεί με μεγάλη ένταση και φυσικά θα υπάρχει μεγάλη προβολή και από τα social media.

Υπάρχουν δύο θέματα που θέλω να αναφέρω. Το ένα αφορά την χρηματοδότηση των ομάδων της λίγκας. Θέλω κάθε ομάδα να προγραμματίσει την ζωή και το μέλλον της. Το δεύτερο αφορά τη Δημόσια τηλεόραση. Η συνεργασία θα συνεχιστεί. Η Δημόσια τηλεόραση είναι ο επίσημος εκφραστής του μπάσκετ στην Ελλάδα. Η ΕΡΤ χρηματοδοτεί με έξτρα ποσό την Α1. Πρέπει να έχει την ίδια αντιμετώπιση και στην Elite League. Φέτος εμείς είμαστε 16 ομάδες. Θα πρέπει όλες οι πλευρές να σταθούν αρωγοί στο νέο πρωτάθλημα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Euroleague: Ο Γιάννης Φούφης στη λίστα για τα play off

Με έναν Έλληνα διαιτητή η λίστα για τα play off της Euroleague. Ο Γιάννης Φούφης είναι ο μ…