Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Σλούκας: Πέτυχε δύο και άγγιξε άλλα τρία ρεκόρ καριέρας

Σλούκας: Πέτυχε δύο και άγγιξε άλλα τρία ρεκόρ καριέρας

Sloukas

Τα κοντέρ έσπασε ο Κώστας Σλούκας στην χθεσινή αναμέτρηση του Ολυμπιακού επί του Περιστερίου για την 2η Αγωνιστική της Basket League (101-79).

Ο έμπειρος γκάρντ, ο οποίος ήταν ο αναδείχθηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης, σημείωσε 23 πόντους με 4/4 βολές, 2/5 δίποντα, 5/5 τρίποντα, μοίρασε 13 ασίστ, μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε 2 κλεψίματα και είχε 35 αξιολόγηση σε 30:02” συμμετοχής.

Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

Ο Κώστας Σλούκας τα έκανε όλα στο ματς του Ολυμπιακού με το Περιστέρι bwin με το οποίο έπεσε η αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Basket League. Στη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στο Πρωτάθλημα, σημείωσε διπλό ρεκόρ τριπόντων, ισοφάρισε το ρεκόρ του στο σκοράρισμα και πλησίασε εκείνα των ασίστ και του ranking.

Πιο συγκεκριμένα…

*Νέα ρεκόρ καριέρας είναι τόσο τα πέντε εύστοχα τρίποντα –είχε στο περσινό Πρωτάθλημα τρεις φορές από τέσσερα- αλλά και το 100% με το οποίο εκτέλεσε αφού στο παρελθόν δεν είχε απόλυτη ευστοχία σε περισσότερα από τρία τρίποντα.

*Με αυτά τα 5/5 τρίποντα έγινε ο 8ος της σχετικής λίστας του Ολυμπιακού στην Basket League. Έφτασε τα 161 τρίποντα και ξεπέρασε κατά ένα τον Ματ Λοτζέσκι που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα στην τετραετία 2013-17.

Ο έμπειρος παίκτης με τα πέντε εύστοχα τρίποντα ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League καθώς από τόσα είχαν ο Τρέβις Σίμπσον του Προμηθέα και ο Γιανίκ Φράνκε του ΠΑΟΚ mateco στην πρεμιέρα.

Ενώ με  τους 23 πόντους ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στην Basket League αφού στην ίδια επίδοση έφτασε στο ματς της 14ης αγωνιστικής του περσινού Πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ.

*Μοίρασε 13 ασίστ και έμεινε δύο ασίστ μακριά από το ρεκόρ καριέρας του, εκείνο των 15 που είχε στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής περιόδου του περσινού Πρωταθλήματος απέναντι στον Κολοσσό H Hotels.

Ο 11ος της ιστορικής λίστας του Ολυμπιακού στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα. έγινε ο Κώστας Σλούκας με τα 2 κλεψίματα του. Ο ίδιος έφτασε τα 129 και προσπέρασε τον Ντράγκαν Τάρλατς που είχε 127 και τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο που είχε 128.

*Ο, απόντος του Παπανικολάου, αρχηγός του Ολυμπιακού σε αυτό το ματς, σημείωσε το δεύτερο double-double του φετινού Πρωταθλήματος με πόντους και ασίστ (23π, 13ασ.) μετά από εκείνο που είχε το Σάββατο ο Τιμ Φρέιζερ της ΑΕΚ (11π, 10ασ.).

*Παράλληλα ο Σλούκας σημείωσε τη δεύτερη 20+ επίδοση πόντων με απόλυτη ευστοχία στα τρίποντα έχοντας 5/5. Κάτι ανάλογο, με 20 πόντους και 3/3 τρίποντα είχε ο Άντονι Κάουαν.

*Ο διεθνής γκαρντ σημείωσε την κορυφαία επίδοσης «οικονομίας» των δύο πρώτων αγωνιστικών, έχοντας συντελεστή +12 αφού πέραν των 13 ασίστ του είχε δύο κλεψίματα και τρία λάθη. Έτσι ξεπέρασε το +11 που είχε μία μέρα πριν ο Τιμ Φρέιζερ της ΑΕΚ.

*Ακόμη ισοφάρισε τον κορυφαίο συντελεστή ασίστ/λαθών των δύο πρώτων αγωνιστικών φτάνοντας στο +10 (13 ασίστ και τρία λάθη), επίδοση που είχε στην πρεμιέρα και ο συμπαίκτης του Τόμας Ουόκαπ στον αγώνα με τον Απόλλωνα (10 ασίστ και κανένα λάθος).

*Στατιστικά έκανε τη δεύτερη καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του στην Basket League έχοντας 35 ranking που είναι και η κορυφαία φετινή επίδοση ενώ βέβαια του δίνει και τον τίτλο του MVP της εβδομάδας. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 37 βαθμών που είχε στο περσινό, εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Πέραν της μεγάλης λίστας επιτευγμάτων του Σλούκα, για τον Ολυμπιακό…

*Ο Σάσα Βεζένκοφ πραγματοποίησε την 150ή εμφάνιση του στην Basket League και μέσα από αυτήν έφτασε και ξεπέρασε τα 600 αμυντικά ριμπάουντ.

*Με τα δύο κλεψίματα του ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε τα 200 σε 230 αγώνες στην Basket League.

*Σε ομαδικό επίπεδο…

*Ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη «100άρα» της φετινής Basket League που είναι βέβαια και η κορυφαία επίδοση των δύο πρώτων «στροφών» αφού λίγο νωρίτερα ο Προμηθέας είχε 97.

*Οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν και την κορυφαία επίδοση εύστοχων τριπόντων έχοντας 17, τρία περισσότερα από εκείνα του Παναθηναϊκού λίγο νωρίτερα στο ΟΑΚΑ και τον Ιωνικό στην πρεμιέρα.

*Ρεκόρ για τα δεδομένα των δύο αγωνιστικών της Basket League είναι και το 56,66% με το οποίο εκτέλεσε ο Ολυμπιακό από το τρίποντο και είναι 10% πάνω από τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, το 46,66% που είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

*Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σημείωσε την πρώτη διψήφια διαφορά αμυντικών ριμπάουντ του Πρωταθλήματος, έχοντας 27 έναντι 17 του Περιστερίου bwin.

*Ο Ολυμπιακός είχε 121 ranking που είναι η κορυφαία ως τώρα επίδοση του Πρωταθλήματος αφού 115 είχε ο Παναθηναϊκός κόντρα στο Λαύριο Megabolt.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΡΤ

Διαμαρτυρία προς την ΕΡΤ από την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Με επιστολή προς την ΕΡΤ η ΚΑΕ Ολυμπιακός…