Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Όλη η αλήθεια για την παραίτηση Χριστοδούλου

Όλη η αλήθεια για την παραίτηση Χριστοδούλου

Εκτός ΚΕΔ ο Χριστοδούλου, «γυρίζει» ο Πιτσίλκας

Από χθες καθένας γράφει το μακρύ και το κοντό του, αναφορικά με την παραίτηση Χριστοδούλου από την ΚΕΔ. Δύσκολο το ρεπορτάζ διαιτησίας κι εκείνοι που όψιμα ασχολούνται, ή το κάνουν με κατεύθυνση, ή περιφέρουν την άγνοιά τους. Ο Αριστείδης ξέρει τα πάντα και μιλά όταν πρέπει.

Το γυαλί είχε ραγίσει εδώ και καιρό, με ευθύνη του Βαγγέλη Λιόλου. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ έκανε αυτό που είχε ως τρόπο έκφρασης ο Γιώργος Βασιλακόπουλος: Έταζε σε διαφορετικούς ανθρώπους την ίδια θέση, ή -αν προτιμάτε- τις ίδιες αρμοδιότητες. Αυτό ήταν το πρόβλημα, καθώς ο Χριστοδούλου γνώριζε ότι θα είναι απόλυτο «αφεντικό» στον χώρο της διαιτησίας.

Το «ζουμ» της καταστροφής

Την Τετάρτη το βράδυ έγινε άλλο ένα «ζουμ». Άσχετο, αλλά επειδή ο Αριστείδης έχει και προτάσεις, αν πρόεδρε για κάθε «ζουμ» που διοργανώνεις βρεις έναν χορηγό να βάζει σ’ έναν λογαριασμό 10 ευρώ, η ΕΟΚ θα είναι η πιο πλούσια ομοσπονδία, όχι της Ελλάδας, αλλά ολόκληρης της Ευρώπης.

Θέμα συζήτησης η κατηγοριοποίηση των διαιτητών κι ο Χριστοδούλου είδε με έκπληξη τον Πιτσίλκα στην κεντρική σκηνή, να μιλά αρκετά, να προτείνει με επιθετικό τρόπο κι εντέλει να έχει κυριαρχικό λόγο. Αυτό ήταν. Απαίτησε από τον Λιόλιο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του και να του αφήσει στα χέρια του (εν λευκώ) τη διαιτησία. Κατάλαβε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο, κατάλαβε ότι τόσο καιρό «έτρωγε παππά».

Η διαρχία δεν λειτούργησε. Το ξέρουν όλοι. Ο Χριστοδούλου δεν ήταν διατεθειμένος να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο, πήρε το καπελάκι του κι έφυγε. Ο Αριστείδης γνωρίζει ότι έκανε πολλές υποχωρήσεις, δέχθηκε πολλές παρεμβάσεις, έκανε πράγματα που δεν ταιριάζουν στο προφίλ του. Αλλά γι’ αυτά έχουμε καιρό.

Την πάτησε ο Λιόλιος

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν περίμενε ότι θα τον… αδειάσει ο Χριστοδούλου, θεωρούσε ότι τον είχε «δεμένο». Δεν υπολόγισε σωστά και τώρα την πάτησε άσχημα. Δεν μπορεί να δώσει τα κλειδιά της ΚΕΔ/ΕΟΚ στον Πιτσίλκα γιατί θα βάλει απέναντί του τον Παναθηναϊκό. Όποια επιλογή και να κάνει θα έχει κόστος, θα εκτεθεί. Είναι ήδη εκτεθειμένος.

Ο χώρος της διαιτησίας βράζει. Δεν είναι τυχαίο ότι αποχώρησε κι ο άλλος Πατρινός (Σπυρίδωνος), δείγμα του ότι ο Λιόλιος δεν μπορεί να ελέγξει ούτε την… εκλογική του περιφέρεια. Σύντομα θα διαβάσετε πράγματα, που θα σας κάνουν να φρίξετε. Γιατί εκτός από ρεπορτάζ έχει και συνομιλίες καταγεγραμμένες ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Λαρεντζάκης: «Η φιλοσοφία του Μπαρτζώκα στηρίζεται στις σχέσεις μεταξύ συμπαικτών»

Στην φιλοσοφία του Μπαρτζώκα, αναφέρθηκε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ο Ολυμπιακός αντιμετωπί…