Κεντρική NBA Οι «αστέρες» του ΝΒΑ αποθεώνουν το φαινόμενο Γουεμπανιάμα
NBA

Οι «αστέρες» του ΝΒΑ αποθεώνουν το φαινόμενο Γουεμπανιάμα

nba

Ο Κέβιν Ντουράντ, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Στέφεν Κάρι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο Ρουντί Γκομπέρ αποθέωσαν τον 18χρονο Βικτόρ Ουεμπανιαμά.

Όλος ο κόσμος του NBA έμεινε έκπληκτος από την απόδοση του Βικτόρ Γουεμπανιαμά στα παιχνίδια ενάντια στη G League Ignite.

Ο Γάλλος «μονόκερος» συγκέντρωσε 73 πόντους, 22 – 44 σε σουτ, 9 τρίποντα, 15 ριμπάουντ και 9 μπλοκ.

Μετά τις δυο «τερατώδεις» αποδόσεις του, ο Γουεμπανιαμά συγκρίθηκε με έναν εξωγήινο από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και με έναν παίκτη από το μακρινό μέλλον από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Όλοι είναι «μονόκεροι» τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτός μοιάζει περισσότερο με «εξωγήινο» . Κανείς δεν έχει δει ποτέ κανέναν τόσο ψηλό όσο αυτόν, αλλά και τόσο χαρισματικό όσο είναι στο παρκέ», είπε ο ΛεΜπρόν.»

 


Είναι απίστευτος. Πιστεύω ότι το 2045 όλοι θα μοιάζουν στον Βικτόρ”, τόνισε ο Γιάννης.

«Οι ικανότητές του, ο τρόπος που μπορεί να σουτάρει την μπάλα, ο τρόπος που μπορεί να κινηθεί, είναι εξαιρετικά γρήγορος για το μέγεθός του, μπορεί να μπλοκάρει, γίνεται απειλητικός στο αμυντικό άκρο, είναι απίστευτος», συνέχισε τα εγκώμια του ο «Greek Freak».

«Έχει την ευκαιρία να είναι ένας από τους καλύτερους, όχι στην ηλικία του, όχι στην Ευρώπη, αλλά ένας από τους καλύτερους που έχουν παίξει ποτέ. Δεν έχουμε ξαναδεί κάποιον τέτοιο. Νομίζω ότι είναι μια καλή πρόκληση για όλους σε αυτό το πρωτάθλημα. Το να έχεις κάποιον παίκτη που έχει ύψος 2.19 και μπορεί να σουτάρει από πάνω σου, να ντριμπλάρει σαν να είναι γκαρντ, να μπλοκάρει στο σουτ και να τρέχει γρήγορα στο παρκέ είναι ευλογία.. Πρέπει να ετοιμαστούμε για αυτό το παιδί, ξέρεις; Θα γίνει πραγματικό ταλέντο», ολοκλήρωσε τα κομπλιμέντα του για τον Ουεμπανιαμάο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

 

«Πιστεύω πως θα είναι η πρώτη επιλογή του NBA Nτραφτ 2023. Είναι ένα ισχυρό ταλέντο! Είναι υπέροχο να τον βλέπεις. Κάθε παίκτης που παίζει ως πόιντ γκαρντ θα ήθελε να έχει το ύψος του.»

 


Ο Κέβιν Ντουράντ μπήκε επίσης στο hype train και εξέφρασε τον θαυμασμό του.

«Το ταλέντο του και η ικανότητα του κάνει περήφανους όλους τους παίκτες», είπε ο Κέβιν Ντουράντ. « Έχουμε έναν μάγκα ύψους 2,19 που μπορεί να κάνει τα πάντα στο γήπεδο. Αποτελεί έμπνευση για πολλούς ανθρώπους. Είμαστε πολλοί ενθουσιασμένοι για την άφιξή του στο πρωτάθλημα».

Δείτε τις καλύτερες φάσεις του Βικτόρ Ουεμπανιαμά:

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…