Κεντρική Γυναίκες Μπουρζ – Ολυμπιακός 67-61 (vid)

Μπουρζ – Ολυμπιακός 67-61 (vid)

Η Μπουρζ νίκησε τον Ολυμπιακό

Σκυλιά του πολέμου οι «ερυθρόλευκες» απέναντι στην Μπουρζ.

Απέναντι σε μια ομάδα (Μπουρζ), που τα έχει όλα, ο Ολυμπιακός στάθηκε με αξιοπρέπεια, έφτασε μια ανάσα από μια τεράστια νίκη και στο τέλος έφυγε ηττημένος με 67-61, σ’ ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Η πρεμιέρα ήταν εξ ορισμού δύσκολη, καθώς η Μπουρζ διαθέτει ένα από τα πιο γεμάτα σύνολα της Ευρωλίγκας. Και το έδειξαν, καθώς στη διάρκεια του αγώνα βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 18 πόντους. Άλλες εποχές, ελληνική ομάδα ίσως να τα παρατούσε, αλλά όχι ο Ολυμπιακός, όχι απόψε.

Μαγική ατμόσφαιρα, κυριαρχική η Μπουρζ

Από την αρχή, βέβαια, η Μπουρζ είχε το πάνω χέρι και σύντομα έφτασε σε νταμπλ σκορ (22-11), μπροστά σ’ ένα γεμάτο γήπεδο, με τσιρλίντερς, με κόσμο να φωνάζει και να τραγουδά. Να τα βλέπουμε, για να καταλάβουμε τις διαφορές, για τις οποίες συζητάμε και δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Σε υψηλό τέμπο η Μπουρζ κατοχύρωσε μια σταθερή διψήφια διαφορά (29-13) και πήγε στ’ αποδυτήρια με +12 (36-24). Με επιβλητική εμφάνιση στην τρίτη περίοδο έφτασε στο 54-36, αφού νωρίτερα ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο… στίγμα, ότι δεν θα τα παρατήσει. Η ομάδα του Ζίμπαρτς μείωσε σε 42-35, αλλά δέχθηκε σερί 12-1 κι όλοι πίστεψαν ότι το… πάρτι σχόλασε.

Η μεγάλη αντεπίθεση

Μέσα σε τρία λεπτά οι «κόκκινες» μείωσαν σε 56-50 και πλησίασαν ακόμα περισσότερο, έχοντας τις Αγιούσο, Σταμολάμπρου και Γκούσταφσον αιχμές της επίθεσής τους. Έφτασαν μια ανάσα από το… όνειρο, αλλά τη στιγμή που η Μπουρζ ένιωσε τον Ολυμπιακό να την απειλεί, έδειξε την ποιότητά της.

Στο 58-57 οι Γαλλίδες απάντησαν με πέντε αναπάντητους πόντους (63-57), δείχνοντας ότι θέλουν να κρατήσουν όλη τη χαρά γι’ αυτές. Λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο, καθώς οι «ερυθρόλευκες», με σπουδαία άμυνα, απάντησαν με τον ίδιο τρόπο κι έφεραν το ματς στο σουτ (63-61) με την Γκούσταφσον.

Στα 35’’, στο 63-61, κι ενώ η Μπουρζ είχε χάσει τη δική της επίθεση, η Γκούσταφσον έχασε λέι απ και την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Οι «ερυθρόλευκες» έβγαλαν την άμυνα, αλλά η επίθεση ήταν βιαστική και στα 17.1 το επιθετικό φάουλ που χρεώθηκε η Σταμολάμπρου έδωσε και πάλι την μπάλα στις Γαλλίδες.

Ο Μάρτιν Ζίμπαρτς ζήτησε από τις παίκτριές του να πιέσουν στην επαναφορά κι αμέσως, αν δεν καταφέρουν να κλέψουν να γίνει φάουλ. Οι Γαλλίδες πήγαν δύο φορές στη γραμμή της φιλανθρωπίας (στα 15” και στα 8”), ήταν και στις δύο εύστοχες, τη στιγμή που οι επιθέσεις του Ολυμπιακού ήταν υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης κι άγχους. Έτσι οι «ερυθρόλευκες» έμειναν με την προσπάθεια, που όμως είναι εξαιρετικά σημαντική και δείχνει πως έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν πράγματα.

Τα δεκάλεπτα: 22-13, 36-24, 54-39, 67-61.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…