Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπερτομέου: «Δεν μπορεί όλοι πάντα να κερδίζουν»

Μπερτομέου: «Δεν μπορεί όλοι πάντα να κερδίζουν»

Μπερτομέου Εταιρεία η Euroleague μία ομάδα συμμετέχει και χωρίς να παίζει στη χώρα της 1

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Ευρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου, σε συνέντευξή του μίλησε για τη διοργάνωση και σίγουρα κάτι δεν του άρεσε.

Διαβάστε αναλυτικά τι είπε:

Μερικοί σύλλογοι θέλουν να κερδίζουν με κάθε κόστος. Για αυτό, πρέπει να μπορούν να προσεγγίσουν παίκτες χωρίς κανέναν περιορισμό. Αυτό δημιουργεί μια εικόνα όπου δημιουργούν κόστος ανεξάρτητα από το εισόδημά τους. Μετά παραπονιούνται ότι το πρωτάθλημα δεν πληρώνει αρκετά.

Υπάρχουν και εκείνοι που γνωρίζουν ότι αυτοί οι περιορισμοί είναι αμοιβαίο όφελος. Για να είναι παραγωγικός ο οικονομικός έλεγχος, πρέπει όλοι να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και τον οργανισμό. Διαφορετικά, το σύστημα δεν θα λειτουργήσει.

Το σημείο ισορροπίας θα επιτευχθεί όταν οι σύλλογοι συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορούν πάντα να κερδίζουν και ότι το κόστος πρέπει να είναι ισορροπημένο. Πιστεύω ότι υπάρχει δυνατότητα εσόδων, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τις παραδοσιακές αγορές. Τα έσοδα από Γαλλία και Γερμανία είναι 1 εκατ. ευρώ. Οι πλούσιες αγορές πρέπει να συμπεριληφθούν στο οικοσύστημα της Euroleague.

Υπάρχει πιθανότητα, αλλά υπάρχει και φόβος. Και πρέπει να φοβάσαι κι εσύ. Tίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό χωρίς τη συμμαχία των συλλόγων στο παρελθόν. Αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Δουλεύουν χρόνια μαζί και έχουν φτιάξει κάτι. Δεν θέλω αυτή η γνώση και η εμπειρία να τελειώσει εδώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Χαρόγιαννης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…