Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 70-80 (vid)

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 70-80 (vid)

Σαν σίφουνας πέρασε ο Ολυμπιακός από τη Βαρκελώνη

Απολαυστικός ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από τη Βαρκελώνη, επικρατώντας της Μπαρτσελόνα με 80.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε εξαιρετικό επιθετικού πλουραλισμό, αλλά κυρίως είχε λύσεις στην άμυνα κι υποχρέωσε την παρέα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να την ακολουθεί (δίχως να μπορεί να τη φτάσει) στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης.

Οι «ερυθρόλευκοι» προσέγγισαν αρχικά με λανθασμένο τρόπο τη δράση τους στο μπροστινό μέρος του γηπέδου. Πατούσαν σπάνια στο «ζωγραφιστό», επιχείρησαν πολλά τρίποντα, ενώ είχαν σε κακή βραδιά τον Φαλ και τον ΜακΚίσικ. Όχι πως επιθετικά βοήθησε ο Παπανικολάου. Δίχως πόντο οι δύο πρώτοι, μόλις ένα καλάθι ο αρχηγός και πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση ο Ολυμπιακός θα είχε χάσει… διπλό από πούλια. Όχι ο φετινός!

Ο Μπολομπόι ήταν εξαιρετικός, όπως κι ο Μπλακ, που όχι μόνο κάλυψαν τον (σπάνιο) κακό Φαλ, που δεν του ταίριαξε το παιχνίδι, αλλά έδειξαν τι διαφορά που έχει φέτος η ομάδα του λιμανιού. Ο Βεζένκοφ είναι η σταθερή αξία, ο Πίτερς δίνει λύσεις, οπότε ο Ολυμπιακός δεν έμεινε από επιθετικές λύσεις κι ιδέες.

«Ινδιάνικο» μπάσκετ η Μπαρτσελόνα, καουμπόης ο Λάρε

Όταν, μάλιστα, στην τρίτη περίοδο μπήκε στην εξίσωση κι ο Κάνααν, η διαφορά έφτασε σε διψήφια διαφορά. Κάπου εκεί οι Καταλανοί επιχείρησαν να επιστρέψουν με… ινδιάνικο μπάσκετ. Καλάθι σχεδόν από το κέντρο ο Αμπρίνες, συνεχόμενοι πόντοι από τον Χίγκινς κι ένα 8-0 έφερε τη διαφορά στο +3.

Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο… σερίφης. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 4/4 τρίποντα στην τελευταία περίοδο, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό και υποχρέωσε τους γηπεδούχους σε ισπανική υποχώρηση. Αυτός ήταν ο «παράγοντας Χ», αλλά οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν με τη νίκη, κυρίως γιατί είναι πλέον ομάδα συνόλου.

Τα δεκάλεπτα: 16-13. 28-34. 49-57. 70-80.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…