Κεντρική Γυναίκες Ιστορική μέρα για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα

Ιστορική μέρα για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα

Ελλάδα

Μεγάλη μέρα για τη γειτονιά μου και το ελληνικό μπάσκετ γυναικών. Ιστορικός αγώνας για την Ελευθερία Μοσχάτου, που με νίκη ή ισοπαλία προκρίνεται για πρώτη φορά στους ομίλους τού Eurocup women!

Η νίκη μέσα στη Σλοβακία δίνει την ψυχολογία ότι μπορεί να τα καταφέρει στον φιλόξενο Πλάτωνα της Νίκαιας.
Δυστυχώς όχι στο γήπεδο Μοσχάτου, αφού όπως συμβαίνει με τις πέντε από τις έξι ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν στην Ευρώπη, τα γήπεδα τα οποία χρησιμοποιούν στην Ελλάδα για τους αγώνες τους δεν πληρούν τις διεθνείς προδιαγραφές.

Ελευθερία

Όμως η σημερινή μέρα μπορεί να αποδειχθεί σημαντική και για το ελληνικό μπάσκετ γυναικών, εφόσον βρεθούν τέσσερις ελληνικές ομάδες στο ξεκίνημα των ομίλων της FIBA.

Ο Ολυμπιακός είναι σχεδόν αδύνατον να μην βρεθεί για δεύτερη φορά στους ομίλους της Ευρωλίγκας, γεγονός το οποίο αποτελεί μεγάλη επιτυχία.

Οι Εσπερίδες θέλουν νίκη με έξι πόντους κόντρα στην Ισραηλινή ομάδα στο Π. Φάληρο, για να ξαναζήσουν μέρες του παρελθόντος όπου ήταν οι κυρίαρχες στο μπάσκετ γυναικών.

Εσπερίδες

Ο Παναθηναϊκός ήδη βρίσκεται στους ομίλους και προετοιμάζεται για τη δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του σε αυτούς.

Τέλος οι πρωτάρες ομάδες Δάφνη Αγ Δημητρίου και Ο.Α. Χανιων, οι οποίες συμπληρώνουν την εξάδα (για πρώτη φορά οι μισές ομάδες) των… Ευρωπαίων από το ελληνικό πρωτάθλημα, μπορούν να πάρουν χρήσιμες εμπειρίες και διδάγματα για το πώς λειτουργεί το μπάσκετ γυναικών έξω από τη χώρα μας.

Προσωπικά θέλω να ζήσω αυτή την ιστορική στιγμή και θα βρεθώ στο γήπεδο κοντά στην Ελευθερία Μοσχάτου και τις Εσπερίδες.

Καλή τύχη σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…