Κεντρική Basket League Ιωνικός – Κολοσσός 89-84

Ιωνικός – Κολοσσός 89-84

Με το δεξί ο Ιωνικός

Ματς θρίλερ στη Νίκαια, με τον Ιωνικό να λυγίζει τον Κολοσσό στην παράταση με 89-84 (κανονική διάρκεια 78-78) και τον Ηλία Παπαθεοδώρου να δηλώνει on camera ότι «ο Ιωνικός ήθελε περισσότερο από εμάς τη νίκη». Κι η αλήθεια είναι ότι αυτό φάνηκε στη διάρκεια των 45 λεπτών.

Στα χαρτιά ο Κολοσσός ήταν πιο έτοιμος, πιο γεμάτος, είχε δώσει σημαντικά δυνατά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου και του Super Cup, αλλά στη πράξη οι παίκτες του Άγγελου Τσίκληρα κατέθεσαν ψυχή και πέτυχαν μια σπουδαία από κάθε άποψη νίκη.

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ξεκίνησε δυνατά, με επτά πόντους (13-7), με τον Ιωνικό να συντηρεί ένα ελαφρύ προβάδισμα και να κλείνει την πρώτη περίοδο με σκορ 22-18, χάρη σε τρίποντο του Μπέμπη. Πήγε μέχρι το +8 (28-20 με τον Λέισι), αλλά στην άμυνα είχε προβλήματα κι ο Κολοσσός, αφού προηγήθηκε με 35-40, πήγε στ’ αποδυτήρια με το σκορ στο 38-40.

Πάτησαν γκάζι οι Ροδίτες

Όταν το σκορ έγινε 38-48, πολλοί πίστεψαν ότι ο Κολοσσός βρήκε τρόπο να σπάσει το… μπλόκο της Κοκκινάς, αλλά ο Μαυροκεφαλίδης αντέδρασε (54-55) κι ο Αρσενόπουλος με τρίποντο (57-55) έδειξε ότι ο Ιωνικός είχε επιστρέψει. Το δεκάλεπτο έληξε ισόπαλο (57-57).

Ήταν η ώρα του Καπελάν, που με επτά πόντους «έγραψε» το 70-65. Ο Μορέιρα απάντησε (72-72) κι ο Ιωνικός άγγιξε τη νίκη, με τρίποντα του Αρσενόπουλου και Μαυροκεφαλίδη (78-72, 1.56’’ πριν το τέλος).

Πρώτη απάντηση από τον Γιαννόπουλο (78-75), αλλά δεν έφτανε. Στα 22.8’’ το φάουλ του Μαυροκεφαλίδη στον Κατσίβελη (ύστερα από τσάλεντζ του Ηλία Παπαθεοδώρου) χρεώθηκε ως αντιαθλητικό. Ο Κατσίβελης αστόχησε, η επίθεση του Ιωνικού ήταν για να περάσει ο χρόνος και στο τέλος οι διαιτητές έδωσαν φάουλ στην προσπάθεια του Γιαννόπουλου για τρίποντο (μάλλον υπερβολικό). Με 3/3 βολές έγινε το 78-78 και το ματς πήγε στην παράταση.

Δύο τρίποντα του Σίμονς και του Λέισι έκαναν το 86-80 κι ο Ιωνικός που είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, δύο με νταμπλ νταμπλ, πήρε το πρώτο δίποντο.

Δείτε εδώ το στατιστικό.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παπαπέτρου: «Η σειρά ξεκινάει τώρα»

Νίκη στο Βελιγράδι, ήταν το σύνθημα από τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη…