Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Η (νέα) παράνομη ΚΕΔ κι η στημένη λεμονόκουπα

Η (νέα) παράνομη ΚΕΔ κι η στημένη λεμονόκουπα

Εκτός ΚΕΔ ο Χριστοδούλου, «γυρίζει» ο Πιτσίλκας

Πλέον είναι αυταπόδεικτος. Όποιος πιστεύει τα λόγια του Βαγγέλη Λιόλιου θα την πατήσει. Κι επειδή ο Αριστείδης έχει κόλλημα με τη διαιτησία, θα πούμε τα πάντα για τη νέα παράνομη ΚΕΔ, για τις αλλαγές, για όσους μπήκαν κι όσους δεν μπήκαν.

Η πιο ηχηρή απουσία είναι αυτή του Νίκου Πιτσίλκα. Ο Λιόλιος τον χρησιμοποίησε και τον πέταξε σαν στημένη λεμονόκουπα έξω από την ΚΕΔ/ΕΟΚ. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μιλήσει. Όχι όσο είναι ενεργός διαιτητής ο γιος του Βασίλης, γι’ αυτό κι ήταν εύκολος στόχος. Αποδείχθηκε ότι ο Λαρισαίος χρησιμοποιήθηκε ως μεταβατική λύση, μέχρι να περάσει η διαιτησία ολοκληρωτικά στα χέρια του Χριστοδούλου.

Η Πάτρα πρωτεύουσα του ελληνικού μπάσκετ

Εκτός των άλλων προκύπτει και τοπικιστής ο πρόεδρος της ΕΟΚ. Έχουμε δύο Πατρινούς και κανέναν από τη Θεσσαλονίκη, καθώς μαζί με τον Χριστοδούλου μπήκε στην ΚΕΔ ο Λεωνίδας Σπυρίδωνος. Καλή επιλογή, πάντως.

Υπήρχε, βεβαίως, ο Στέλιος Κουκουλεκίδης. Εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενος, αλλά κι αυτός χρησιμοποιήθηκε με τον πιο άθλιο τρόπο. Όλο τον χρόνο έκοβε κι έραβε βίντεο, δούλεψε δίπλα στον Πιτσίλκα και τον Χριστοδούλου, δικαιούται όσο λίγοι να είναι στην ΚΕΔ, αλλά δεν προέκυψε.

Οι διεθνείς κι η παράνομη ΚΕΔ

Όπως είναι ο Κουκουλεκίδης υπάρχουν ουκ ολίγοι πρώην διεθνείς διαιτητές που και θα μπορούσαν, κι έπρεπε να στελεχώσουν την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Λάζαρος Βορεάδης, Χρυσόστομος Σχινάς, Σπύρος Γκόντας και πολλοί άλλοι. ΔΙΕΘΝΕΙΣ. Ως ορίζει ο νόμος.

Όχι σαν τον Ανδρέα Μαγγανά, που γίνεται Ταβουλαρέας στη θέση του Ταβουλαρέα (καταλαβαινόμαστε νομίζω, αλλά αν θέλετε ο Αριστείδης είναι πρόθυμος να φτάσει μέχρι την Κρήτη για να σας τα εξηγήσει ωραία) στην ΚΕΔ. Είχαμε έναν «παράνομο» (ακόμα περιμένουμε από τη ΦΙΜΠΑ το χαρτί για τον Δημήτρη Μπήτη, που εκ των υστέρων επιχειρήθηκε να περάσει από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ), τώρα έχουμε και τον Μαγγανά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στην ΚΕΔ/ΕΟΚ. Υπήρχε κι επί εποχής Βασιλακόπουλου. Εξαφανίστηκε σε μια νύχτα. Το γιατί το ξέρουν όλοι όσοι ασχολούνται με τη διαιτησία. Κι επειδή κι ο Αριστείδης ξέρει, η πολιτική του «μια στο καρφί και μια στο πέταλο» θα οδηγήσει στο τέλος τον Λιόλιο απέναντι και στους δύο. Καταλαβαινόμαστε;

Η ΕΟΚ οφείλει να τηρεί τη νομιμότητα κι η ΚΕΔ είναι παράνομη. Δεν είναι ούτε αξιοκρατική, ούτε τυπικά σωστή. Είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Κι ίσως είναι πλέον η ώρα να φύγει από τα χέρια της ΕΟΚ και να περάσει στον ΕΣΑΚΕ. Αυτό υποστηρίζει με πάθος ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Η «κόκκινη» παρακάμερα από τη Stark Arena (vid)

Η παρακάμερα του Ολυμπιακού κατέγραψε όσα έγιναν στο Βελιγράδι. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Βελι…