Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 79-77 (vid)

Φενέρμπαχτσε – Βαλένθια 79-77 (vid)

Νίκησε η Φενέρμπαχτσε τη Βαλένθια

Καθοριστικός ο Καλάθης στη νίκη της Φενέρμπαχτσε.

Η Βαλένθια θέλησε να το ξανακάνει και να ρίξει τη Φενέρμπαχτσε στο… Βόσπορο, όπως έκανε με την Αναντολού Εφές, αλλά η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν… ψιλιασμένη. Παρότι στο τέλος δοκίμασε να «αυτοκτονήσει», έφτασε στη νίκη με 79-77.

Το παιχνίδι ήταν ποιοτικά κακό, αλλά ποιος νοιάζεται. Το κίνητρο ήταν μεγάλο, για τη μεν Φενέρμπαχτσε να κάνει το 4/4, για τη Βαλένθια το 2/2 στην Κωνσταντινούπολη. Οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερους παίκτες στην… εξίσωση, με τον Καλάθη να είναι αυτός που έκανε τη διαφορά.

Δεν ήταν ο καλύτερος, δεν ήταν ο κορυφαίος σκόρερ. Ο Μότλεϊ είχε καλή επαφή με το καλάθι, ο Ουιλμπέκιν ήταν ο… γνωστός σκόρερ, ο Χέις Ντέιβις είχε καθοριστική προσφορά, αλλά ο Καλάθης πέρα από τις 7 ασίστ, πέτυχε 5 (από τους 8) καθοριστικούς πόντους στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν η Φενέρμπαχτσε σκόραρε με το σταγονόμετρο.

Η Βαλένθια, αν κι ήταν άστοχη μπορούσε να κλέψει τη νίκη, με τον Τζόουνς να κάνει εξαιρετικό ματς, τον Βαν Ρόσομ να βοηθά, τον Ντούμπλεβιτς να είναι επιδραστικός και συνάμα άστοχος. Στο τέλος, αν κι ήταν στα σχοινιά, εκμεταλλεύτηκε το λανθασμένο γκολ + φάουλ, που πρόσφερε ο Καλάθης, το λάθος στην επαναφορά του Ουιλμπέκιν, αλλά δεν κατόρθωσε να φτάσει στη νίκη, παρότι είχε μια τελευταία ευκαιρία (δύο δευτερολέπτων) μετά τις 1/2 βολές του Γκούντουριτς, αλλά δεν μπαίνουν κάθε βράδυ σουτ πίσω από το κέντρο.

Τα δεκάλεπτα: 20-25, 34-43, 60-58, 79-77.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Η παρακάμερα της νίκης επί του Προμηθέα (vid)

Όσα έγιναν στον αγώνα με τον Προμηθέα, μέσα από την κόκκινη παρακάμερα Ο Ολυμπιακός άνοιξε…