Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Eurovision 2023: Μόλις 37 οι χώρες φέτος- Ποιες έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής

Eurovision 2023: Μόλις 37 οι χώρες φέτος- Ποιες έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής

eurovision e1666283736979

Η ενεργειακή κρίση χτυπά «αλύπητα» τη Eurovision, με μόλις 37 χώρες να δηλώνουν πως θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό, τουλάχιστον μέχρι στιγμής…

Μετά το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίες δήλωσαν πως δεν αντέχουν να σηκώσουν το «βάρος» της συμμετοχής, λόγω οικονομικών, και η Βουλγαρία ενημέρωσε πως δεν θα πάρει μέρος στον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού.

Τα εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα πληρώνουν κάθε χρόνο ένα ποσό για να λάβουν μέρος στη Eurovision – σαν τέλος συμμετοχής – το οποίο διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος της χώρας.

Ωστόσο, μετά τον αποκλεισμό της Ρωσίας από τον διαγωνισμό λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ανάληψη της επόμενης διοργάνωσης από την Βρετανία, το BBC ανακοίνωσε ότι σε μερικές χώρες ζητήθηκε να πληρώσουν περισσότερα για να καλύψουν την «διαφορά», αφού η συνδρομή της Ρωσίας κάλυπτε ένα μεγάλο μέρος της διοργάνωσης.

Το συνολικό κόστος συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων ραδιοτηλεοπτικών φορέων κανονικά ανέρχεται σε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες, αλλά το ακριβές ποσό που πληρώνει κάθε συμμετέχων δεν δημοσιοποιείται.

Η διοργανώτρια αρχή έδωσε σήμερα τα ονόματα των 37 χωρών που θα στείλουν εκπροσώπους στο Λίβερπουλ της Βρετανίας το Μάιο του 2023.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…