Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Αθανασίου: «Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση σε ταξί όταν ήμουν 17»

Αθανασίου: «Έχω δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση σε ταξί όταν ήμουν 17»

marios athanasiou

Θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης μέσα σε ταξί αποκάλυψε πως είχε πέσει ο Μάριος Αθανασίου, όταν ήταν μόλις 17 ετών.
Mια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο γνωστός ηθοποιός στον ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Κολωνού και με αφορμή ένα βίντεο που είχε δημοσιεύει ο ίδιος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram για το συγκεκριμένο θέμα, τόνισε πως πίσω από όλα αυτά κρίνονται μεγάλα κυκλώματα.

“Υπήρχαν κατά καιρούς τέτοια περιστατικά στην ελληνική κοινωνία, που ξέραμε ότι συμβαίνει αυτό. Η αναφορά μου, όμως, ήταν στα κυκλώματα και όχι στα μεμονωμένα περιστατικά. Στα μεμονωμένα περιστατικά ξέρεις ότι πρέπει να φυλάγεσαι. Δεν αλλάζει η ζωή μας τώρα, από αυτό το περιστατικό, από πριν υπήρξαν αυτά. Τα κυκλώματα λειτουργούν και με αυτούς που δίνουν λεφτά και με αυτούς που βγάζουν και αυτό το πράγμα όλο και περισσότερο ανοίγει και όσο πιο πολύ ανοίγει τόσο πιο πολύ συγκαλύπτεται”.

Σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει και συζητάει τέτοια θέματα με τα τρία παιδιά του, ο Μάριος Αθανασίου εξήγησε: “Προσπαθώ να φιλτράρω λίγο τις πληροφορίες για να μην έρχονται με τον όγκο που τα μεταδίδει η τηλεόραση. Είμαι ένα βήμα πίσω, για την πρόληψη, όσο εμπιστοσύνη και να έχω στα παιδιά.

Εγώ απομυθοποιώ με έναν τρόπο την πράξη για να μη φοβάται την πράξη και κλειστεί στον εαυτό για όλη του τη ζωή. Εγώ λοιπόν, μίλησα στα παιδιά, λέγοντάς τους ότι έχει συμβεί και σε εμένα. Μου έχει συμβεί με έναν πολύ μικρό τρόπο να με παρενοχλήσουν σεξουαλικά στα 17 ενώ ήμουν σε ένα ταξί. Όταν το μετέφερα στο παιδί του εξήγησα όλα τα συναισθήματά μου για να καταλάβει ότι αν συμβαίνει κάτι πρέπει να το πει”.

Τέλος, ο Μάριος Αθανασίου πρόσθεσε: “Οι πράξεις των παιδιών είναι τα λάθη των γονιών. Είναι μια νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει. Τα παιδιά μιμούνται τις πράξεις των γονιών τους, άρα μάλλον έχει δοθεί λάθος παράδειγμα. Το πώς αντιμετωπίζεις τη γυναίκα δεν είναι μόνο λόγια, είναι μια πράξη. Υπάρχουν συνομήλικοί μου που βγάζουν τα παιδιά τους έξω για να δουν γκομενάκια. Έχει ξεφύγει η κατάσταση”.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

«Έφυγε» η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον ελληνικό αθλητισμό στην είδηση του θανάτου της Ρούξι Ντουμιτρέσκου. Η Ρούξι Ντο…