Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Αριστείδης: Ο… έλεγχος των διαιτητών του Super Cup

Αριστείδης: Ο… έλεγχος των διαιτητών του Super Cup

Ο Αριστείδης βαθμολογεί τους διαιτητές

Το Super Cup πέρασε στην ιστορία, αλλά ιστορικά ήταν και κάποια… φαλτσοσφυρίγματα. Ο Αριστείδης (κάποιος πρέπει να το κάνει) παρακολούθησε όλους τους αγώνες, έχοντας μάτια μόνο για τους διαιτητές και τους… αξιολογεί. Κι επειδή γνωριζόμαστε χρόνια, δεν νομίζω να πιστεύετε ότι θα κάνω δημόσιες σχέσεις.

Αν το έκανα αυτό δεν θα ήμουν Αριστείδης και κυρίως δεν θα ήμουν δίκαιος. Σε μια συνολική αποτίμηση, θα το περιγράψω όσο πιο… γλυκά μπορώ. Έχετε δει την ταινία «κι οι επτά ήταν υπέροχοι»; Ε, λοιπόν, κανείς (και καμία) δεν θα συμμετείχε σε έργο με αυτόν τον τίτλο, ούτε ως κομπάρσος.

Η αξιολόγηση των διαιτητών

Ηλίας Κορομηλάς: Σε σχέση με τον Σόφο είναι 100% πιο αδύνατος. Για διαιτητής πάλι, τα έχει τα κιλάκια του. Ίσως αυτό απαντά στο ερώτημα «γιατί να τρέξει πίσω από κλειστές πόρτες κι όχι με όλους τους άλλους μαζί». Ίσως και όχι.

Σφύριξε μια από εδώ και μια από εκεί… Έβαλε (προφανώς) τις φωνές στον Ζαχαρή (και καλά έκανε) να σταματήσει να σφυρίζει. Όσο έβλεπα τον αγώνα, που συνυπήρχε με την Τσαρούχα, έλεγα «θα πεθάνουμε και δεν θα έχουν συμφωνήσει σε ένα σφύριγμα».

Βάσω Τσαρούχα. Με μια λέξη ήταν κακή. Αν θέλετε δύο, ήταν πολύ κακή. Δεν πέτυχε σφύριγμα… Είναι σε κάθετη πτώση κι ίσως αυτό εξηγεί γιατί έτρεξε μόνη της. Ίσως και όχι. Ο Αριστείδης έχει περισσότερες απαιτήσεις από τη Βάσω, που ήταν απογοητευτική.

Τουρίστας στη Ρόδο

Γιώργος Πουρσανίδης: Ο τέλειος διαιτητής για αγώνες που έγιναν στη Ρόδο. Κοσμοπολίτικο νησί, «βούλιαξε» φέτος από τον τουρισμό, όμως ο Mr. Ευρωμπάσκετ ήταν μακράν ο καλύτερος τουρίστας. Σφύριξε πιο λίγο και από τον… Φουφη, που δεν κατέβηκε κι έχει σταματήσει λόγω ηλικίας.

Είναι εμφανώς επηρεασμένος από το Ευρωμπάσκετ. Μιλάμε για τρελή έπαρση και μηδενική συγκέντρωση.

Πέτρος Παπαπέτρου: Σφύριξε λίγο. Τόσο όσο. Ίσα να δικαιολογήσει τα αεροπορικά και τη διαμονή – διατροφή, που υποχρεώθηκε ο ΕΣΑΚΕ, για να τον έχει στο Super Cup. Καμία από τις υποδείξεις δεν ήταν… σούπερ, τα περισσότερα σφυρίγματα ήταν λανθασμένα.

Ο Πέτρος τον τελευταίο καιρό περισσότερο μιλάει πάρα σφυρίζει. Από τους διαιτητές που έπεσε έξω ο Αριστείδης, γιατί τον πίστευε.

«Κατάπιε» τη σφυρίχτρα

Δημήτρης Ζαχαρής: Ξεκίνησε και σφύριζε τα πάντα. Λίγο έλειψε να βγει στο κενό μεταξύ πρώτου και δεύτερου δεκαλέπτου έξω, να σφυρίζει στα αυτοκίνητα και να ρυθμίζει την κυκλοφορία. Με αρκετά λάθη, αλλά κυρίως κάνοντας υπέρβαση ιεραρχίας και λογικής.

Όταν του τα έχωσε (στο ημίχρονο) ο Κορομηλάς εξαφανίστηκε.
«Κατάπιε» τη σφυρίχτρα και δεν μάθαμε έκτοτε νέα του. Επειδή ανησυχούμε, απλά πείτε μας ότι είναι καλά το παιδί.

Βασίλης Πιτσίλκας: Τίποτα σπουδαίο. Χωρίς σημαντικά λάθη, αλλά και χωρίς να δείξει κάτι άλλο. Άοσμος, άχρωμος. Διεκπεραιωτικός, αλλά για τους αγώνες που έπαιξε, μάλλον πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή.

Τάσος Κάρδαρης. Έπαιξε μόνο τον μικρό τελικό. Δεν μπορεί να κριθεί.

Αυτοί ήταν οι επτά τού Super Cup. Κι αυτή ήταν, δίχως στρογγυλεμένες γωνίες, η άποψη που κατέθεσε (χωρίς κατ’ ανάγκη να σημαίνει ότι είναι αλάνθαστη) ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Να προσεγγίσουμε και τα επόμενα ματς σαν να είμαστε στο 0-0»

Στον τρόπο που θα πρέπει να προσεγγίσει ο Ολυμπιακός τα επόμενα παιχνίδια στάθηκε ο Γιώργο…