Κεντρική NBA Κάιρι Ίρβινγκ: «Λόγω μη εμβολιασμού, έχασα ένα τεράστιο μέρος από το συμβόλαιό μου»

Κάιρι Ίρβινγκ: «Λόγω μη εμβολιασμού, έχασα ένα τεράστιο μέρος από το συμβόλαιό μου»

kairi irvingk logo mi emvoliasmoy echasa ena terastio meros apo to symvolaio moy

Ο 30χρονος πόιντ γκαρντ των Νετς Κάιρι Ίρβινγκ, απέρριψε μια μεγάλη προσφορά όταν η ομάδα του Μπρούκλιν του έκανε τετραετής επέκταση πολλών εκατομμύριων αλλά αρνήθηκε όταν αποφάσισε να μην εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού.

«Αψήφησα ένα τετραετές συμβόλαιο με τριψήφιο αριθμό εκατομμυρίων ευρώ γιατί αποφάσισα να μην εμβολιαστώ. Αν έπαιρνα το συμβόλαιο θα έπρεπε να εμβολιαστώ, μένοντας ανεμβολίαστος θα υπήρχε αβεβαιότητα για το μέλλον μου στη λίγκα, στην ομάδα. Έπρεπε να αντιμετωπίσω με μια πραγματική πιθανότητα να χάσω τη δουλειά μου γι’ αυτή την απόφαση», ανάφερε ο γκαρντ έχοντάς χάσει όλα τα παιχνίδια εντός έδρας όταν μπήκαν περιορισμοί στη Νεα Υόρκη.

Πριν τη φετινή περίοδο έκανε χρήση της οψιόν του για τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του έναντι 36,5 εκατ. δολαρίων. «Υποτίθεται πως θα είχαμε λύσει το θέμα του συμβολαίου πριν την προετοιμασία, αλλά δεν έγινε λόγω της απόφασής μου να μην εμβολιαστώ. Ήταν δύσκολο να το χωνέψω», πρόσθεσε.

Πάντως ο τζένεραλ μάνατζερ των Νετς, Σον Μαρκς, ξεκαθάρισε πως δεν είχε δοθεί κάποιο τελεσίγραφο στον Ίρβινγκ. «Δεν υπήρχε κανένα τελεσίγραφο. Έχει να κάνει με το να θέλεις ανθρώπους αξιόπιστους, που θα είναι εκεί για την ομάδα. Αυτό ισχύει για όλους μας, παίκτες, προπονητές, σταφ… Δεν είναι τελεσίγραφο, το εμβόλιο είναι προσωπική επιλογή. Στηρίζω τον Κάιρι, έκανε την επιλογή του. Είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψε και βλέπω ότι είναι αφοσιωμένος στην ομάδα».

Πώς σχολίασε ο Ίρβινγκ τη στάση των Νετς; «Καταλαβαίνω τη θέση τους, τη σεβάστηκα, αλλά δεν καταλαβαίνω πως το ότι αποφάσισα να μην κάνω το εμβόλιο έγινε στίγμα για την καριέρα μου. Αποφάσισα να στηρίξω μια απόφασή μου, να γίνω η φωνή για όσους δεν είχαν φωνή και να μείνω σταθερός σε κάτι που ήταν μεγαλύτερο και πιο σημαντικό από μένα», ανέφερε.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Μαγικό φινάλε και 2-0 οι Νικς με απίθανη ανατροπή

Φινάλε με δύο τρίποντα και 2-0 οι Νικς. Άλλη μια επική ματσάρα παρακολουθήσαμε στο Madison…