Κεντρική Eurobasket Ιτούδης: «Πρώτος από όλους εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ιτούδης: «Πρώτος από όλους εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη»

Ο Δημήτρης Ιτούδης

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο ομοσπονδιακός μας τεχικός, ανέλαβε την ευθηνή αμέσως μετά την ήττα σοκ από τους γηπεδούχους Γερμανούς.

«Η Γερμανία άξιζε τη νίκη και πρέπει να τη συγχαρούμε. Ο Ομπστ και ο Βάγκνερ είχαν 10/14 τρίποντα και μας έβαλαν 17 τρίποντα συνολικά. Αμυντικά δεν πήγε σωστά το πλάνο μας από την αρχή, βρήκαμε όμως τρόπους να επιστρέψουμε. Δεν έπρεπε να είμαστε εμείς αυτοί που κυνηγάμε. Το παιχνίδι πήγαινε εκεί. Εμείς αφήσαμε πράγματα που δεν έπρεπε, όπως τα σκριν που σούταρε ο Ομπστ ή τα πικ εν ρολ του Βάγκνερ», είπε χαρακτηριστικά για την εικόνα του αγώνα.

Για τις ελπίδες που υπήρχαν για μετάλλιο είπε: «Η ομάδα είχε δημιουργήσει προσδοκίες, αλλά στον αθλητισμό υπάρχει και η κακή μέρα ή η καλή διάθεση των αντιπάλων. Δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών. Πρώτος εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη. Όταν στη ζωή πέφτεις, πρέπει να βρεις τρόπο να σηκωθείς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήταν εδώ και πλήρωσε για να μας στηρίξει. Δεν μπορέσαμε να τους δώσουμε χαρά, αλλά υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε να τιμούμε τα χρώματα της Ελλάδας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…