Κεντρική Διεθνή Φουρνιέ: «Το ασημένιο μετάλλιο είναι προσβολή για εμένα»

Φουρνιέ: «Το ασημένιο μετάλλιο είναι προσβολή για εμένα»

Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας πήρε την δεύτερη θέση στο Eurobasket 2022, αφού ηττήθηκε στον τελικό από την Ισπανία, με τον Φουρνιέ να δηλώνει προσβεβλημένος.

Ο Έβαν Φουρνιέ μίλησε στο «Canal +» και μεταξύ πολλών ρωτήθηκε γιατί έβγαλε μετά την απονομή το ασημένιο μετάλλιο από το στήθος του. Ο μπασκετμπολίστας των Νικς τόνισε πως το ασημένιο μετάλλιο είναι για αυτόν κάτι σαν προσβολή και για αυτό τον λόγω το έβγαλε γρήγορα.

Μεταξύ άλλων ο Φουρνιέ είπε:

«Πολύς κόσμος δεν καταλαβαίνει. Όταν δουλεύεις τόσο σκληρά για να πάρεις το χρυσό μετάλλιο και παίρνεις είτε το ασημένιο, είτε το χάλκινο, αυτό είναι κάτι σαν… προσβολή.

Αλλά, δεν ισχύει αυτό στην πραγματικότητα. Όταν μου έδωσαν το ασημένιο μετάλλιο και το πέρασα στον λαιμό μου, για μένα ήταν σαν να με έστειλαν κατευθείαν στην αποτυχία μου. Οπότε, δεν ήθελα να το έχω στα χέρια μου, ήθελα να το ξεφορτωθώ.

Αυτό, δεν είναι ασέβεια για κάποιον άλλον. Απλώς μου επιβεβαιώνει την αποτυχία μου και είναι πολύ δύσκολο.

Εάν δείτε τη φωτογραφία που ήμασταν στο βάθρο, ήμασταν όλοι πολύ απογοητευμένοι… Είναι σαν μας… επιβραβεύουν για την αποτυχία μας. Σου λένε: “Μπράβο σου, αλλά έχασες”. Και αυτό είναι πολύ δύσκολο να το αποδεχτείς…»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Φεντερίκο Φούκα: «Θα έχουμε μπροστά μας μια σκληρή ομάδα»

Στα χαρακτηριστικά της Βασίλισσας στάθηκε ο Φεντερίκο Φούκα. Ο προπονητής της Ρέτζιο Εμίλι…