Κεντρική Eurobasket Φοβερός και ρέκορντμαν Μαρκάνεν έστειλε τη Φινλανδία στους «8» και τους Κροάτες σπίτι τους

Φοβερός και ρέκορντμαν Μαρκάνεν έστειλε τη Φινλανδία στους «8» και τους Κροάτες σπίτι τους

foveros kai rekorntman markanen esteile tin finlandia stoys 8 kai toys kroates spiti toys

«Καυτός» Μαρκάνεν έκανε ότι ήθελε στο παρκέ και οδήγησε τη Φινλανδία στους «8» του Eurobasket, επικρατώντας 94-86 της Κροατίας.

Οι Φινλανδοί από το πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα έδειξαν μεγάλη διάθεση για καλό μπάσκετ και με τον Σαλίν να είναι δραστήριο προηγήθηκαν 18-10.Οι Κροάτες έβγαλαν αντίδραση και με μπροστάρη τον Σάριτς έτρεξαν ένα σερί 15-2 για να βγουν μπροστά στο σκορ με 20-25 στο 11’ .

Στη συνέχεια ο αγώνας ήρθε σε μία ισορροπία και εξελίχθηκε σε μάχη ανάμεσα σε Μπογκντάνοβιτς και Μαρκάνε που ήταν σε καλή μέρα (67-65 στο 30’).Ο Μαρκάνεν συνέχισε να επιτίθεται στον Σάριτς, εκμεταλλευόμενος τα αργά πόδια του Κροάτη και έτσι καθοδήγησε την Φινλανδία. Έδωσε προβάδισμα με 87-77 στο 38’ παίζοντας καταπληκτικά απέναντι σε όλη την άμυνα των Κροατών, οι οποίοι αδυνατούσαν να βρουν τρόπους για να τον ανακόψουν δοκιμάζοντας τα πάντα!

Τελικά, ο κυριαρχικός Μαρκάνεν πέτυχε ρεκόρ πόντων με την Φινλανδία και με τους 43 που έβαλε οδήγησε την ομάδα του στην επικράτηση με το τελικό 94-86 και στα προημιτελικά του Eurobasket. Σε αυτά θα συναντήσει την Ιταλία.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…