Κεντρική Eurobasket Εργκίν Αταμάν: Ήταν η χειρότερη ήττα στην καριέρα μου ως προπονητής

Εργκίν Αταμάν: Ήταν η χειρότερη ήττα στην καριέρα μου ως προπονητής

Αταμάν για Σαρούνας

ergin ataman 1143 e1662816870361

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο Αταμάν φάνηκε δυσαρεστημένος από τον τρόπο που έχασε η ομάδα του αλλά και για τα συναισθήματά που άφησε το παιχνίδι. Επιπλέον ανάφερε ότι οι παίκτες του πρέπει να πάρουν την πρόκριση και συνάμα το καλό αποτέλεσμα.

«Ξέρω πως υπάρχουν πολλοί δημοσιογράφοι εδώ που θα ήθελαν να με ρωτήσουν πράγματα, αλλά δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο. Ίσως είναι η χειρότερη συναισθηματικά ήττα της καριέρας μου. Συγχαρητήρια στη Γαλλία, της εύχομαι καλή συνέχεια στους “8” της διοργάνωσης.

Συνέχισε λέγοντας: Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, είχαμε πολύ άγχος. Έτσι όλοι νόμιζαν πως η Γαλλία είναι πολύ καλύτερη ομάδα, ειδικά χωρίς τον Σέιν Λάρκιν μαζί μας. Μετά όμως αρχίσαμε να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα, παλέψαμε, μοχθήσαμε και βάλαμε μεγάλα σουτ, με τον Μπουγκραχάν Τουντσέρ. Μόλις αφήσαμε στην άκρη το συναίσθημα, αρχίσαμε να ελέγχουμε τον ρυθμό. Η Γαλλία κέρδισε, αλλά νομίζω πως αξίζαμε την πρόκριση. Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές».

«Παίξαμε εξαιρετικά στο τέταρτο δεκάλεπτο, μέχρι την τελευταία κατοχή. Στην παράταση όμως, μας πήρε από κάτω αυτό που συνέβη. Χάσαμε το παιχνίδι στα τελευταία δευτερόλεπτα. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη για μας, ειδικά στην παράταση. Όλοι πίστεψαν πως είχαμε κερδίσει με 12.5” να μένουν για το τέλος της κανονικής διάρκειας. Δεν σκεφτόμουν κάτι (μετά τις χαμένες βολές). Απλά ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι», τόνισε.

Ο 29χρονο πόιντ γκαρντ της Ανατόλου Έφες  Μπουγκραχάν Τουντσέρ έκανε δήλωσε σχετικά με το παιχνίδι και είπε «Δεν ξέρω τι να πω, είμαι τόσο στεναχωρημένος. Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη. Είναι η δεύτερη φορά που μας συμβαίνει κάτι τέτοιο, μετά από το 2009», ανέφερε και κατέληξε:

«Τότε πάλι χάσαμε δύο βολές στο τέλος, κάναμε ένα λάθος και χάσαμε την πρόκριση. Δεν ξέρω τι να πω. Είμαι πραγματικά στεναχωρημένος, γιατί είμαστε μια καλή ομάδα».

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 24-25, 22-6, 20-28 και στην παράταση 9-10. Οι 2 καλύτεροι παίκτες ήταν οι Τουντσέρ με 22 και ο Γκομπέρτ με 20 πόντους. Αύτη ήταν η 10η νίκη των Γάλλων με τους Τούρκους να μετράνε 5 μόλις νίκες.

The post Εργκίν Αταμάν: Ήταν η χειρότερη ήττα στην καριέρα μου ως προπονητής appeared first on overfm.gr.

Πηγή overfm.gr

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…