Κεντρική Γυναίκες WNBA: Αμυντική παίκτρια της σεζόν η Α’ Τζα Γουίλσον των Λας Βέγκας Έιζις

WNBA: Αμυντική παίκτρια της σεζόν η Α’ Τζα Γουίλσον των Λας Βέγκας Έιζις

BC1313AE FF05 41D7 A854 4BD013BE49A3 jpeg

WNBA: Η σταρ των Λας Βέγκας Έιζις Α’ Τζα Γουίλσον ανακηρύχθηκε ως η αμυντική παίχτρια της σεζόν από το WNBA όπως ανέφερε η οργάνωση στην ιστοσελίδα της.

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Λας Βέγκας Έισις, παίκτρια του ρόστερ της ομάδας είναι η αμυντική παίκτρια της χρονιάς στο WNBA. Το πρωτάθλημα ανακοίνωσε τα νέα πριν λίγα λεπτά, και όπως ήταν αναμενόμενο, η σταρ των Έισις Α’ Τζα Γουίλσον αναδείχθηκε καλύτερη παίκτρια του WNBA στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού για την θαυμάσιες αποδόσεις της το 2022.

Η Γουίλσον, η οποία έπαιξε στο τέταρτο All-Star Game της πενταετούς καριέρας της στο WNBA νωρίτερα αυτή τη σεζόν, ήταν πρώτη στο WNBA σε κοψίματα ανά αγώνα για δεύτερη φορά στην καριέρα της. Προηγουμένως είχε πετύχει αυτή τη διάκριση το 2020, όταν ανακηρύχθηκε MVP του πρωταθλήματος. Ήταν ο βασικός άξονας της άμυνας του Λας Βέγκας που ήταν τρίτη στο πρωτάθλημα στους πόντους του αντιπάλου στο «ζωγραφιστό» ανά παιχνίδι, πέμπτη στο ποσοστό των αντιπάλων σε καλάθια εντός πεδιάς και έκτη στην αμυντική αξιολόγηση. Επιπλέον, ήταν δεύτερη στο πρωτάθλημα τόσο στα αμυντικά ριμπάουντ ανά αγώνα όσο και στα συνολικά ριμπάουντ ανά αγώνα.

Το WNBA δημοσίευσε την ψηφοφορία για το βραβείο στην ιστοσελίδα του, με την Γουίλσον να λαμβάνει 20 ψήφους, την Αλίσα Τόμας των Κονέκτικατ Σαν να έχει 14 και την Μπριάνα Στιούαρτ των Σιάτλ Στόρμ να έχει 13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Η Όλγα και η Πέλυ οδήγησαν τον Άρη Χολαργού σε άνοδο στην Α2

Πρωταθλήτριες στην Α’ ΕΣΚΑ γυναικών η Όλγα Χατζηνικολάου και η Πελαγία Παπαμιχαήλ. Μ…