Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Μπράβο χίλια μπράβο στην Εθνική ομάδα των νεανίδων μας!!!

Μπράβο χίλια μπράβο στην Εθνική ομάδα των νεανίδων μας!!!

ethniki neanidon

Τερμάτισαν πρώτες στον όμιλο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα με το Βέλγιο!!!

Συγκλονιστικές κόντρα στο θεωρητικό φαβορί τού ομίλου. Με νοοτροπία ότι δεν χάνω ακόμα και όταν η διαφορά πήγε 16π. υπέρ της Τσεχίας, έδειξαν εκτός των άλλων ψυχή και πάθος φτάνοντας στη δεύτερη νίκη.
Απίστευτο; Όχι τελικά. Άλλη ομάδα, διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με τα φιλικά όμως και αξιόλογες παίκτριες.

Ο Κεραμιδάς είναι πολύ έμπειρος και πλέον με μεγάλη διαδρομή στις γυναίκες, ο προπονητής που έχει συνδέσει το όνομα του με την κορυφαία επιτυχία της εθνικής γυναικών… την τέταρτη θέση στην Ευρώπη. Και σήμερα ξεκίνησε από την άμυνα που ειδικά στο φινάλε ήταν καθοριστική.

Έβαλε δε την τελική σφραγίδα του, με την κομπίνα στο τελευταίο άουτ. Σχεδίασε στο τάιμ άουτ η πιο κοντή παίκτρια να ποστάρει χαμηλά ενώ όλοι πίστευαν ότι θα πάει για σκριν στο χάι ποστ… όπως γίνεται συνήθως.

Να δέχεται στην επαναφορά από την πλάγια γραμμή την εξαιρετική μπακ ντορ πάσα της Κελεμένη, αιφνιδιάζοντας τις Τσέχες, που έφερε το γκολ φάουλ τής σπουδαίας και σήμερα Γεωργίας Δαμουλακη μαζί με τη νίκη. Η εμπειρία του με αυτή της Διαβολεμένου δίπλα του, όμως και η σημαντική παρουσία της Μάλτση, συνθέτουν ένα ιδανικό τιμ.

Προσωπικά χάρηκα ιδιαίτερα από παίκτριες των οποίων δεν είχα πλήρη εικόνα εκτός του Πανελληνίου πρωταθλήματος νεανίδων το οποίο είχα παρακολουθήσει στην Θεσσαλονίκη. Το τρίο του Παναθλητικού, το οποίο σήμερα σημείωσε τους μισούς πόντους της ομάδας άφησε μεγάλες υποσχέσεις και είναι βέβαιο ότι μετά την Α2 θα βρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής στην Α1.

Η προσωπικότητα της Μπαξεβάνου και η τεχνική στο σουτ εξαιρετική. Η Βασιλείου ένας ταύρος μέσα στη ρακέτα με καλή υποδοχή και εξίσου καλά τελειώματα θα ακολουθήσει τον δρόμο και ακόμη πιο ψηλά…της μαμάς της Ασπασίας Μπούσδα διεθνής σέντερ στην εποχή της.

Η Σταματάκη συνεχίζει την ανοδική πορεία μετά τις κορασίδες όπου είχε ξεχωρίσει. Η Καβαλιώτισσα, Κελεμενη με το άψογο σουτ και γενικά η παρουσία της μου έκανε επίσης εντύπωση. Η Κούπερ άγνωστη στους πολλούς έχει Αμερικανική παιδεία και είναι υπερπολύτιμη.

Η ομάδα τέλος έχει δύο πολύ καλά πλέι μέικερ τη Δαμουλακη και την Χρηστάκη που θέλω να τις δω να παίρνουν σημαντικό χρόνο στις ομάδες τους.

Παρασύρθηκα κι εγώ, ενώ πρέπει να μην υπάρξει υπέρμετρος ενθουσιασμός. Αγώνα, αγώνα και όπως είπα η ομάδα θα ανεβαίνει, αποκτά αυτοπεποίθησή και στόχος οι χιαστί αγώνες. Αντίπαλος μας στη διασταύρωση η τέταρτη του άλλου ομίλου Πολωνία.

Και πάλι μπράβο στα κορίτσια, στο προπονητικό Τιμ σε όλους.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Να ισοφαρίσει τη σειρά και να γυρίσει Αθήνα θέλει ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη επί της Μακάμπι και να πάει σε 5ο παιχνίδι. Η νίκη απόψε (21:…