Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Καντέρ: «Θέλω πολύ να πάω στον Παναθηναϊκό, να τους πείτε ότι θέλω να έρθω»

Καντέρ: «Θέλω πολύ να πάω στον Παναθηναϊκό, να τους πείτε ότι θέλω να έρθω»

kanter e1659376663347

Ο Ενές Καντέρ δήλωσε πως αγαπά πάρα πολύ τον Παναθηναϊκού και στις δηλώσεις του είπε ότι θέλει να φορέσει την φανέλα του. Τι ανέφερε για το καθεστώς Ερντογάν.

Ο Ενές Καντέρ μίλησε για μια ακόμα φορά για την αγάπη του για τον Παναθηναϊκού. Μεταξύ σοβαρού και αστείου απηύθυνε πρόκληση να παίξει στην ομάδα.

«Μεγάλωσα παρακολουθώντας τον Παναθηναϊκό. Αγαπώ αυτή την ομάδα εδώ και πολλά χρόνια και ως παιδί έβλεπα πολλά παιχνίδια τους με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Πέρσι ο καλός μου φίλος ο Μάριο Χεζόνια πήγε εκεί. Πείτε σε όποιον διαβάσει τη συνέντευξη ότι μπορεί να μην είμαι σε θέση να παίξω στα εκτός έδρας παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη, αλλά θα ήθελα πολύ να πάω στον Παναθηναϊκό», τόνισε ο Τούρκος σέντερ σε συνέντευξή του στο Sports Walla του Ισραήλ.

Ο ίδιος είναι πλέον χωρίς ομάδα, αφού θεωρεί πως το ΝΒΑ τον έχει αποκλείσει για τις θέσεις του κατά της Κίνας και η Ευρωλίγκα, που έχει χορηγό την Turkish Airlines, για τα όσα δηλώνει για το καθεστώς Ερντογάν. «Είμαι 30 ετών, μπορώ να παίξω για 5-6 χρόνια ακόμη μπάσκετ. Δεν μπορώ να πάω στην Τουρκία και μην ξεχνάτε πως η Turkish Airlines κάνει κουμάντο στην Ευρωλίγκα. Επενδύουν τόσα χρήματα, οπότε πιστεύω ότι δεν θα επέτρεπαν να παίξω στη διοργάνωση», ανέφερε.

Όσο για το λόγο που δεν βρίσκει ομάδα στο ΝΒΑ; «Τους τελευταίους μήνες μίλησα ανοιχτά για ό,τι γίνεται στην Κίνα, που είναι μια σημαντική αγορά για το ΝΒΑ. Σε αφήνουν να μιλήσεις ανοιχτά για ό,τι θες, μέχρι να θίξεις την τσέπη τους. Όταν το κάνεις αυτό, σε κόβουν. Είναι λυπηρό και απαράδεκτο. Ήξερα εξ αρχής πως θα πληρώσω το τίμημα, δεν μετανιώνω για τίποτα. Αυτά τα πράγματα είναι μεγαλύτερα από το ΝΒΑ, το μπάσκετ ή εμένα. Όσο εγώ σκάω μια μπάλα στις ΗΠΑ, πολύς κόσμος δολοφονείται, βασανίζεται ή φυλακίζεται κάπου στον κόσμο. Αν είναι αυτή η θυσία που πρέπει να κάνω, είμαι έτοιμος να ζήσω με αυτή».

Για τη στάση της τουρκικής κυβέρνησης απέναντί του είπε: «Μακάρι να μπορούσα να πω ότι η Τουρκία είναι σπίτι μου, αλλά δεν ξέρω πια. Η τελευταία φορά που πήγα ήταν το 2015 και έκτοτε δεν έχω δει την οικογένειά μου. Με πονά πολύ αυτό. Οι άνθρωποι κοντά σε μένα έχουν πληρώσει ακριβό τίμημα. Ο πατέρας μου φυλακίστηκε, ο αδερφός μου εκδιώχθηκε από την ομάδα που έπαιζε, η αδερφή μου τελείωσε την ιατρική και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Οι αρχές τους ανάγκασαν να βγάλουν μια ανακοίνωση αποκηρύσσοντας εμένα, τους πήραν ακόμη και τα διαβατήρια για να μη βγουν από την Τουρκία».

Παράλληλα ανέφερε πως φοβάται για τη ζωή του. «Φυσικά και φοβάμαι. Δέχομαι απειλές για τη ζωή μου 2-3 φορές την εβδομάδα και κυκλοφορώ με ασφάλεια, ακόμη κι όταν είμαι στις ΗΠΑ. Πριν πέντε χρόνια το τουρκικό καθεστώς πήγε να με απαγάγει στην Ινδονησία», τόνισε.

Τέλος, στο τι θα ρωτούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αν είχε την ευκαιρία, απάντησε: «Δεν θα τον ρωτούσα τίποτα. Απλώς θα τον έφτυνα κατάμουτρα».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σφαιρόπουλος: «Παρά τις απουσίες μας, ελάτε να μας στηρίξετε»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο Έλληνας τεχνικός, Γιάννης Σφαιρόπο…