Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Eurobasket U16: Οι… μικρές μας ελπίδες, κόντρα στο φαβορί

Eurobasket U16: Οι… μικρές μας ελπίδες, κόντρα στο φαβορί

Eurobasket U16

Ήρθε η ώρα για τις «μικρές ελπίδες» μας να μπουν στη μάχη του Eurobasket U16, που διεξάγεται στο Ματοσίνος της Πορτογαλίας. Τη μέρα που η αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα των αγοριών αγωνίζεται στα ημιτελικά του δικού της πρωταθλήματος (και να τούς ευχηθούμε τα καλύτερα), οι κορασίδες θέλουν να δώσουν το δικό τους δείγμα γραφής και το μήνυμα ότι το γυναικείο μπάσκετ μπορεί να περιμένει στο μέλλον πολλά.

Βέβαια τα πράγματα στον γυναικείο χώρο του μπάσκετ στην Ελλάδα κινούνται σε… άλλους ρυθμούς και βασικός στόχος τής Εθνικής μας ομάδας είναι η παραμονή στη μεγάλη κατηγορία. Τα κορίτσια ξεκινούν, λοιπόν, απόψε στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου ομάδα τής Γαλλίας.

Eurobasket U16

Επειδή ελάχιστοι γνωρίζουν και φυσικά ουδείς ασχολείται με τέτοιες λεπτομέρειες, αφού προχθές γράψαμε για την εθνική μας, δύο λόγια για τη σημερινή μας πρώτη αντίπαλο: Όπως λένε λοιπόν οι ίδιοι οι Γάλλοι, είναι μία από τις πιο ελπιδοφόρες φουρνιές. Φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστήσει σε δύο τουρνουά.

Πρώτα στο Ολυμπιακό φεστιβάλ νέων γυναικών, που διεξήχθη στην Μπιστρίτσα της Σλοβακίας και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κορασίδων (Eurobasket U16), το οποίο ξεκινάει σήμερα. Στο πρώτο έκανε περίπατο κι αφού συνέτριψε τους αντιπάλους στην πρώτη φάση, νίκησε στον τελικό με είκοσι πόντους διαφορά την Ισπανία και κατέκτησε την πρώτη θέση!

Στο Eurobasket τής Πορτογαλίας από τη δωδεκάδα εκείνη θα βρίσκονται οι δέκα και τις δύο υπόλοιπες θέσεις θα καλύψουν προερχόμενες από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων, που διεξήχθη στην Ουγγαρία, όπου η Γαλλία κατέλαβε την τρίτη θέση. Ο λόγος για την πλέι μέικερ Ανκλομά και την γκαρντ Κλεαντέ.

Αυτά για όσους δεν ξέρουν τί σημαίνει Α’ κατηγορία της Ευρώπης, πόσο δυνατοί είναι οι αντίπαλοι και τί έχουν να αντιμετωπίσουν οι παίκτριες μας. Ο δρόμος -σίγουρα- στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι μακρύς, όμως ένα είναι σίγουρο: Οι αθλήτριες, καθοδηγούμενες από το ικανότατο προπονητικό τιμ, θα δώσουν την ψυχή τους στο παρκέ ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους.

Καλή δύναμη

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…