Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Eurobasket U16: Μπράβο σας κορίτσια!

Eurobasket U16: Μπράβο σας κορίτσια!

F3CD37BE 7D40 425D 87FA 61F35F99C1D6

Η Εθνική Κορασίδων έκανε το καθήκον της στο Eurobasket U16, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, κάνοντας μας να αισθανθούμε περήφανοι! Πέτυχε το δύσκολο: Να περάσει -μετά 11 χρόνια- στις καλύτερες οκτώ ομάδες τής Ευρώπης. Ό,τι έρθει από δω και πέρα είπαμε καλοδεχούμενο, Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα, που έχει πετύχει τον στόχο της και με το παραπάνω, θέλει να φύγει στην καλύτερη δυνατή θέση.

Προσωπικά τα βλέπω από μια άλλη οπτική, η οποία πρέπει να είναι και ο απώτερος σκοπός αυτών των πρωταθλημάτων. Η έγνοια από εδώ και πέρα να είναι μόνο τα κορίτσια να συνεχίσουν τη δουλειά, να γουστάρουν, να γίνουν καλύτερες και να βάλουν ψηλούς στόχους, πολύ μεγαλύτερους από ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Στα προημιτελικά παίζαμε με ομάδα από… μεγαλύτερη τάξη. Η Ισπανία είναι μια χώρα, που δουλεύει με ένα σπουδαίο σύστημα παραγωγής παικτριών, έχοντας και πολύ καλά αποτέλεσμα. Μονίμως βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις των Πανευρωπαϊκών και Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

Η Εθνική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπέστατα, απέναντι στο ένα από τα δύο φαβορί τής διοργάνωσης. Στον αγώνα ξεχώρισε η Awak Fan, ένα από τα μεγάλα στοιχήματα των Ισπανών, που μιλάνε για την νέα Νντουρ. Θηρίο, με ύψος 1μ92, παίζει στη Βαλένθια κι είναι τα τελευταία δύο χρόνια σε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης με ειδικούς. Κόντρα στην Εθνική μας έβαλε 23 πόντους, μάζεψε 14 ριμπάουντ κι έκανε τη διαφορά.

6096CB00 6508 4659 A907 A7133CD5595E

Πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες, στον προπονητή και τούς συνεργάτες του, για την ομάδα που παρουσίασαν και χαρήκαμε στο EuroBasket U16 της Α κατηγορίας. Το τελευταίο το αναφέρω, διότι τη νέα χρονιά εκτός της Σύρπα και της Χωλοπούλου, οι οποίες θα παραμείνουν ως κορασίδες στην Α’, οι υπόλοιπες δέκα γίνονται νεάνιδες και θα αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα στο EuroBasket U18 της Β κατηγορίας.

Λεπτομέρειες θα μου πείτε…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…