Κεντρική Ψαγμένα Eurobasket U16: Κορίτσια για φίλημα

Eurobasket U16: Κορίτσια για φίλημα

Eurobasket U16 η 2η νίκη

Με τον τίτλο της παλιάς σπουδαίας ταινίας, υποδεχόμαστε τη μεγάλη εμφάνιση της Εθνικής Κορασίδων και τη νίκη  – συντριβή επί της Τσεχίας για το Eurobasket U16.

Είπαμε, χθες ήταν νίκη ψυχολογίας, σήμερα είναι νίκη επιβεβαίωσης των δυνατοτήτων και της δουλειάς που έχει γίνει από την Αρναία έως το Eurobasket U16 του Ματοσίνος. Ο Κτιστάκης έδειξε ότι εμπιστεύεται όλες τις επιλογές του κι έδωσε χρόνο και ρόλο σε διαφορετικές παίκτριες, ανάλογα τη ροή του αγώνα. Βέβαια, όλα πάλι ξεκίνησαν από την άμυνα, η οποία οδήγησε σε 28 λάθη τις Τσέχες, ενώ κάναμε 22 κλεψίματα!

Ο κόουτς ξεκίνησε με τις δύο 15χρονες στη βασική πεντάδα, τις Σύρπα, Χωλοπούλου με την πρώτη -μάλιστα- να ξεκινά με τρία στα τρία σουτ, δίνοντας το σύνθημα στην επίθεση. Μετά ήρθε η σειρά τής πρώτης σκόρερ της ομάδας, να θυμίσει ποιος είναι το κουμάντο στον αγώνα. Η Νάγια Στολίγκα σημείωσε μαζεμένους 19πόντους, με 5/9 τρίποντα, δίνοντας ανάσες κι άλλο αέρα στην Εθνική μας.

Θέλοντας να ψηλώσει λίγο, απέναντι στα κορμιά των αντιπάλων, έδωσε ρόλο σε κρίσιμο σημείο στην Καλόγηρου και η ψηλή του Άρη τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, σημειώνοντας κι ένα τρίποντο.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε στην εξέλιξη και η δεύτερη παίκτρια των Εσπερίδων, η Αρσενιάδου. Ένα μπασκαιτόπαιδο από τη Νίκαια, μου θύμισε την Αγγελική Τσέρου (από την ίδια γειτονιά), η οποία με είχε πολύ καλή παρουσία πρώτα στο Πανελλήνιο Νεανίδων στη Θεσσαλονίκη και μετά στο Κορασίδων στην Καλαμάτα. Έκλεψε 6 φορές την μπάλα τις τρείς στη σέντρα, πήγαινε διαρκώς σε επαφή με τον αντίπαλο, ισορροπούσε και σκόραρε. Σήμερα έβαλε 15 πόντους.

Ομάδα συνόλου

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Εθνική μας τούς πήρε τις…ταυτότητες. Μπήκαν στην εξίσωση του σκορ κι άλλες παίκτριες, Η Παρασκευοπούλου (του Αθηναϊκού) με το γλυκό μακρινό σουτ έβαλε 2 τρίποντα, η Γιαπιτζόγλου (του Ανδρωγέα), μαζί με τη Χατήρα (της Αγ. Παρασκευής), δύο ψηλά πλέι μέικερ, που σίγουρα έχουν θέση στην Α1, έδωσαν το δικό τους στίγμα στο Eurobasket U16.

Κάπου στη μέση τής τρίτης περιόδου ήρθε η ώρα τής Αγγελικής Ζιάκα, να σφραγίσει τη νίκη και την ανωτερότητα της Εθνικής. Η γκαρντ του Παναθηναϊκού, που ξεκινά σαν «4άρι» και νομίζω την μπερδεύει (συγνώμη για την… παρέμβαση αγαπητέ μου κόουτς), με γκολ φάουλ και δίποντο στο καπάκι, συνολικά είχε 9 πόντους. Μετά ήρθε και τετράποντο της συμπαίκτριας της στο «τριφύλλι» της Φελούρη και η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Μεγάλη εμφάνιση και σημαντική νίκη, ειδικά όσον αφορά το κομμάτι ψυχολογία, ώστε να πιστέψουν τα κορίτσια στις δυνατότητες τους.

Στο πρώτο το κρίσιμο χιαστί μεθαύριο αντίπαλος θα είναι η Λετονία…στα μέτρα μας θα έλεγα. Με νίκη στο 1-8 με ήττα στο 9-16. Οι τρείς τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται.

Το συμπέρασμα;

Μετά τους Παίδες, που με τις εμφανίσεις τους έκαναν όλη την μπασκετική Ελλάδα να μιλάει για αυτούς, ήρθε η ώρα να γίνει το ίδιο και με τίς συνομήλικες τους Κορασίδες. Ειδικά σε μία εβδομάδα, όπου δεν υπάρχει καμία μπασκετική εκδήλωση, μέχρι τον αγώνα της Εθνικής ομάδας των Ανδρών κόντρα στο Βέλγιο.

Ας δώσουν όλοι λίγο μεγαλύτερη προσοχή στα νεαρά κορίτσια, στα πρώτα τους βήματα στο μπάσκετ και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα κατευθείαν στην Α’ κατηγορία.

Ες Τρίτην τα σπουδαία και μακάρι ο αγώνας της Τετάρτης να καθορίσει αν θα πάμε για τίς θέσεις 1-4 ή 5-8. Το άλλο σενάριο, σε μία μέρα χαράς σαν την σημερινή, δεν θέλω να το συζητήσουμε .

Συγχαρητήρια κορίτσια!…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…