Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Εθνική Νεανίδων: Δυστυχώς… επτωχεύσαμεν

Εθνική Νεανίδων: Δυστυχώς… επτωχεύσαμεν

Εθνική Νεανίδων

Τελικά δεν τα κατάφερε η Εθνική Νεανίδων, όσο και αν προσπάθησε. Επέστρεψε εκεί που βολοδέρνει τα τελευταία χρόνια, όπου βρίσκονται και οι Νέες Γυναίκες, που παλεύουν πολύ καιρό, χωρίς όμως να έχουν μπορέσει να ανέβουν.

Οι ελλείψεις

Σε διοργάνωση στο τοπ επίπεδο της ηλικίας, πρέπει η ομάδα να είναι πλήρης, για να κριθεί εκ του ασφαλούς, οπότε και να είναι ξεκάθαρο τί προσδοκάς για την επόμενη μέρα. Προσωπικά η απόφαση δύο συγκεκριμένων αθλητριών να μην είναι στην Εθνική Νεανίδων, με στενοχώρησε πολύ. Δεν το περίμενα ακόμη περισσότερο επειδή η διοργάνωση ήταν γνωστό ότι γινόταν στην πατρίδα μας.

Τα κορίτσια έδειξαν αδυναμίες. Δεν είμαι ειδικός, όμως πχ ανύπαρκτο μια εναντίον μίας, να περάσουν την αντίπαλο να πάνε στο καλάθι. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην μπορούμε και να αμυνθούμε όπως πρέπει ατομικά.

Το σουτ; Μίζερο. Γενικά ο τρόπος που μαθαίνουν το μπάσκετ στη χώρα μας μπορεί να φαίνεται αρκετός (πχ στα πανελλήνια πρωταθλήματα), απέχει όμως από αυτό έξω από εμάς, όπως διαπιστώθηκε στο EuroBasket. Είναι εμφανές… Είμαστε πίσω, ενώ φάνηκε σημαντικό επιθετικό πρόβλημα.

Ο κορωνοιός

Τα πάντα σταμάτησαν στη χώρα μας δύο χρόνια και σε αυτές τίς ηλικίες γίνεται εμφανές στην εξέλιξη των κοριτσιών. Είναι πολλά και δεν νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για εκθέσεις ιδεών. Πρέπει να καθίσουν οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας και των σωματείων να ξαναδούν το έργο από την αρχή.

Η είδηση ότι το αναπτυξιακό ξεκινά συστηματικά, με επικεφαλής τον Γιώργο Τσεμπέρη, είναι σίγουρα προς την σωστή κατεύθυνση.

Απομένουν οι Κορασίδες στο EuroBasket U16 της Πορτογαλίας (είναι η μόνη ομάδα, που το 2019 κατάφερε να παραμείνει στην Α’ κατηγορία, στην οποία είχε ανέβει ένα χρόνο πριν) για να δούμε και στα κορίτσια τα οποία βρίσκονται στο ξεκίνημα στον χώρο το πού βρισκόμαστε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη ομάδα της Εθνικής Νεάνιδων για τη μεγάλη προσπάθεια, που κατέβαλαν εδώ και πάνω από ένα μήνα. Πλέον όλοι να δούνε τί δεν πήγε καλά και τί μπορεί να γίνει καλύτερο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Πανελλήνιο Νεανίδων: Οι οκτώ διεκδικήτριες

Αυτές είναι οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Πανελλήνιο. Οι οχτώ ομάδες που θα πάρου…