Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Στην Μπολόνια η Εθνική νεανίδων

Στην Μπολόνια η Εθνική νεανίδων

ethnikineanidon

Η εθνική νεανίδων της Ελλάδας μπαίνει στην τελική ευθεία για το EuroBasket U18, που θα διεξαχθεί 6-17 Αυγούστου στην Κρήτη. Με επικεφαλής την Εβίνα Μάλτση έφυγε σήμερα για τρία δυνατά φιλικά ματς στην Μπολόνια.

Ο κόουτς Κώστας Κεραμιδάς, με την έμπειρη Βιβή Διάβολεμένου συνεργάτη, θέλει να δει πολλά απ’ όσα δούλεψαν ενόψει της δύσκολης αποστολής της ομάδας στο Ηράκλειο κόντρα σε Τσεχία, Λετονία και Βέλγιο.

Έναν ομολογουμένως πολύ δύσκολο όμιλο, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο πρώτες έρχονται με αθλήτριες οι οποίες πριν μια εβδομάδα έπαιζαν στο EuroBasket U20 στην Ουγγαρία, με την Τσεχία μάλιστα να κατακτά τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο!

Δυστυχώς η ελληνική ομάδα θα στερηθεί των υπηρεσιών δύο βασικών παικτριών, της Γρηγοροπούλου και της Παπαδάκη, οι οποίες βρίσκονται στην Αμερική για το προκαταρκτικό στάδιο της υποτροφίας την οποία έλαβαν από Αμερικανικά Πανεπιστήμια.

Σημαντικές απώλειες, όμως όλα τα υπόλοιπα κορίτσια θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για το καλύτερο με την βοήθεια του κόσμου του Ηρακλείου.

Μην ξεχνάμε ότι λόγω της πανδημίας είχαμε γενική αδράνεια διαρκείας στον αθλητισμό, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης… και επίσης λόγω αυτής στερηθήκαμε τη διοργάνωση του EuroBasket U18 το 2019, πάλι στο Ηράκλειο. Με με την ένωση τότε, τριών γενιών που είχαν πετύχει τις ανόδους κορασίδων, νεανίδων, όπου υπήρχαν ελπίδες μέχρι και για βάθρο.

Καλή επιτυχία στην εθνική μας ομάδα, η οποία εκτός των άλλων να αναλογιστούμε ότι πρώτη φορά μπαίνει στα βαθιά νερά της μεγάλης κατηγορίας των νεανίδων, ανάμεσα δηλαδή στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Χουγκάζ: «Όλοι μαζί για ένα ιστορικό αποτέλεσμα»

Μήνυμα προς τον κόσμο έστειλε ο Νίκος Χουγκάζ. Ο διεθνής φόργουορντ του Περιστερίου, Νίκος…