Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Παναθηναϊκός: Ο Παναγιώτης «διώχνει» τον Χάουαρντ

Παναθηναϊκός: Ο Παναγιώτης «διώχνει» τον Χάουαρντ

Παναθηναϊκός: Καλαϊτζάκης και Σαντ-Ρος

Ο Παναθηναϊκός αλλάζει δέρμα. Σύντομα θα αντιληφθείτε πως ελάχιστα πρόσωπα θα θυμίζουν τη φετινή αποτυχημένη σεζόν. Ένας από αυτούς που δεν πρόκειται να συνεχίσουν να φορούν την «πράσινη» φανέλα είναι ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο Κουβανός δεν χωράει στο ρόστερ.

Ο Σαντ-Ρος πρωτοσυστήθηκε στην ΑΕΚ και πριν προλάβουμε να αντιληφθούμε το πληθωρικό του ταλέντο, βρέθηκε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ανέβηκε με το… ασανσέρ κι όχι με τις σκάλες, η καριέρα του απογειώθηκε κι ο Παναθηναϊκός πέτυχε διάνα με την απόκτησή του.

Θα ήταν όλα διαφορετικά, αν δεν προχωρούσαν στο πείραμα του Σαντ-Ρος στον «άσσο». Γιατί είναι πολυσύνθετο το ταλέντο του Κουβανού, όμως πόιντ γκαρντ δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός πειραματίστηκε στη συγκεκριμένη θέση, χάνοντας δύο χρόνια και κάποιους παίκτες, που προσπάθησαν να κάνουν κάτι που δεν ήταν.

Παναθηναϊκός: Ο Καλαϊτζάκης θέλει (και θα πάρει) χρόνο

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης έχει στοιχεία σαν αυτά του Σαντ-Ρος. Καλός αμυντικός, όχι τόσο εγκεφαλικός, αλλά με μεγαλύτερη πίεση στην μπάλα. Έχει παίξει στον Χολαργό, πριν ξεκινήσει την εκτός Ελλάδας διαδρομή του, ήρθε όμως από τη Λιετκαμπέλις, όχι ως… ταλέντο, αλλά ως διεθνής Έλληνας παίκτης.

Θέλει χρόνο και θα τον πάρει. Η παρουσία του Ράντονιτς κι η διακριτική παρουσία του Πεδουλάκη είναι εχέγγυο ότι οι νέοι παίκτες θα αναδειχθούν, θα πάρουν την ευκαιρία τους. Δεν έχει κι άλλη επιλογή ο Παναθηναϊκός, που και φέτος δεν θα εκτινάξει το μπάτζετ του.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι Σαντ-Ρος και Καλαϊτζάκης τρακάρουν στην ίδια θέση, με κοινά αγωνιστικά στοιχεία. Δεν χωρούν κι οι δύο, οπότε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο Καλαϊτζάκης, απομένει μόνο η ανακοίνωση της λύσης της συνεργασίας με τον Κουβανό, που ήδη αναζητεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (29/3)

Τα «φώτα» στην Ιταλία και τον Παναθηναϊκό «Πλούσιο» είναι και το σημερινό τηλεοπτικό πρόγρ…