Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Ολυμπιακός: Πιο γρήγορος, πιο ψηλός, πιο δυνατός

Ολυμπιακός: Πιο γρήγορος, πιο ψηλός, πιο δυνατός

Ολυμπιακός με Μπολομπόι και Φαλ

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε μονοδρομήσει την επιλογή του: Να πάει φέτος ο Ολυμπιακός με «δίδυμους πύργους». Η… περιπέτεια (συνεχίζεται) με τον Βεζένκοφ, η ενδεχόμενη αναγκαστική αλλαγή στην περιφέρεια με τον Ντόρσεϊ, δεν επέτρεπαν μεγαλύτερη αναμονή, ώστε να απελευθερωθεί (αν ελευθερωθεί) ο Πλάις από την Εφές. Επόμενη, αλλά εξίσου σπουδαία επιλογή, ο Τζόελ Μπολομπόι.

Ο πρώτος, που θα ήταν ελεύθερος και θα συμφωνούσε, θα αποτελούσε εξ ορισμού αναβάθμιση. Ο Ολυμπιακός έβγαλε μια χρονιά με έναν σέντερ. Όποτε έβγαινε ο Φαλ, άνοιγαν όλοι οι διάδρομοι, το «ερυθρόλευκο» καλάθι έμοιαζε με αφύλακτη διάβαση. Αυτό έπρεπε να σταματήσει και σταμάτησε.

Τεράστιο πρότζεκτ ο Μπολομπόι

Για να τα λέμε όλα, ο Ολυμπιακός «χρωστάει» στον Δημήτρη Ιτούδη, που πίστεψε και δούλεψε ένα τεράστιο πρότζεκτ, όπως ο Αμερικανορώσος (γεννημένος στην Ουκρανία) Μπολομπόι. Στην ΤΣΣΚΑ γυμνάστηκε, άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού του, βελτιώνοντάς το προς το καλύτερο.

Ο Ολυμπιακός απέκτησε έναν παίκτη, ο οποίος σουτάρει απ’ έξω. Ήτοι, μοντέρνο 5άρι. Αυτό (επιθετικά) είνα ένα μεγάλο πλεονέκτημα, που θα εξελιχθεί από τον Ολυμπιακό κι από το γυμναστικό πρόγραμμα του Μπαρτζώκα. Ο Μπολομπόι σουτάρει και τρίποντα. Δεν χρειάζεται να σουτάρει πολλά. Αν στα δύο βάζει το ένα, φτάνει και περισσεύει.

Σκεπάζουν το στεφάνι

Το σημαντικότερο είναι πως ο Ολυμπιακός δυναμώνει πολύ στην άμυνα. Ο Μπολομπόι ταιριάζει με τον Φαλ, είναι πιο γρήγορος από τον Γάλλο τρέχει καλά το γήπεδο. Το σημαντικότερο: Είναι «rim protector», δηλαδή μπορεί να κόψει στον αέρα, ή να αλλοιώσει τις επιθέσεις. Κάτι που ο Μάρτιν δεν έκανε, ούτε με δύο βαλέδες από χέρι. Ούτε κίνηση δεν έκοβε ο Αμερικανός και πλέον θα καταλάβουν -με την παρουσία του Μπολομπόι- ποιο ήταν το πρόβλημα με τον Χασάν.

Υπάρχει και κάτι ακόμα. Η εξέλιξή του δείχνει work ethic. Με Χάινς, Βόιτμαν, Μιλουτίνοφ, ο Μπολομπόι όχι μόνο βρήκε χρόνο και ρόλο, αλλά με το παίξιμό του έδιωξε τον Βορόντσεβιτς από την ΤΣΣΚΑ.
Η πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού είναι συνάμα εντυπωσιακή κι ουσιαστική. Παίκτη από την ΤΣΣΚΑ πήρε, άρα δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα…

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Λήξη συναγερμού για Πετρούσεφ

Καθαρή η μαγνητική του Φιλίπ Πετρούσεφ. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ υποβλήθηκε το πρωί σε μαγνητική …