Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Λιόλιος: «Όλα τα λεφτά πρόεδρέ μου, όλα τα λεφτά…»

Λιόλιος: «Όλα τα λεφτά πρόεδρέ μου, όλα τα λεφτά…»

Ο Λιόλιος μαζεύει λεφτά

Ο Βαγγέλης Λιόλιος βγήκε με τις… ευλογίες του Λευτέρη Αυγενάκη, όμως πρέπει να έχει ως… πρότυπο τον Γιώργο Παπανδρέου. Το «λεφτά υπάρχουν» ξεκίνησε ως σλόγκαν κι έγινε προεκλογική πεποίθηση, αλλά -όπως συμβαίνει πάντα- τα θαύματα κρατούν μέχρι την ανάληψη της εξουσίας. Εν προκειμένω, λεφτά (δεν) υπάρχουν, οπότε οφείλουν να «ματώσουν» οι αγνοί λάτρεις του σπορ, οι οποίοι καλούνται σε κεφαλικό φόρο, υπέρ ΕΟΚ.

Μετά τα 15άρια, που μαζεύουν από όσους θέλουν να συμμετέχουν σε 3Χ3, άλλη μια τεράστια επιτυχία καταγράφηκε για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Ο κ. Λιόλιος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων ιδιωτικών (ερασιτεχνικών) τουρνουά της Αθήνας. Χάρηκαν οι άνθρωποι, που ο ταγός του ελληνικού μπάσκετ ασχολήθηκε μαζί τους. Πού να ήξεραν.

Ο κ. Λιόλιος ζήτησε νομιμοποιητικό ετήσιο παράβολο 100 ευρώ, για τους διαιτητές που σφυρίζουν στα τουρνουά. Μιλάμε για πρώην διαιτητές, ή κάποιους που πέρασαν τα σεμινάρια και δεν σφύριζαν ποτέ. Τι σημαίνει αυτό; Δεν ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΚ. Ζητά, δηλαδή, 100 ευρώ τον χρόνο, για ανθρώπους, που δεν έχουν καμία σχέση μαζί του. Καλό; Έχει και συνέχεια…

Λιόλιος: «Αν αγαπάς το μπάσκετ θα πληρώνεις»

Αν υποθέσουμε τώρα, ότι πέντε χοντροί φίλοι, αντί να πίνουμε μπύρες και να τρώμε πίτσες, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ομάδα και να κάνουμε την πλάκα μας, σε κάποιο από τα τουρνουά. Για κάθε «αθλητή» ζητά 50 ευρώ. Για να είναι νόμιμος και να βάλει τη σφραγίδα η ΕΟΚ. Α, και παράβολο 50 ευρώ για τη Γραμματεία, που χρησιμοποιείται για τους αγώνες.

Ο κ. Λιόλιος έκανε… φίλους. Γέλαγαν οι άνθρωποι, που πήγαν στη συνάντηση. Κατάλαβαν πως το ζητούμε είναι να θέλει… χέρι η ΕΟΚ σε εταιρείες διοργανώσεων αθλητικών γεγονότων, όπως είναι σχεδόν όλα τα τουρνουά.

Θυμόσαστε που έλεγε (ο Λιόλιος, όχι εγώ) ότι με τους τεχνοκράτες συνεργάτες του θα φέρει χορηγίες και χρήματα στην Ομοσπονδία. Αν είναι να τα παίρνεις από τους λάτρεις του αθλήματος, αν είναι να φορολογήσεις τουρνουά και 3Χ3, δεν χρειάζεσαι τεχνοκράτες πρόεδρε. Κλείσε συνεργασία με 1-2 εισπρακτικές κι είσαι έτοιμος.

Επόμενο βήμα είναι να μπει κερματοδέκτης στα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Όποιος πηγαίνει να πληρώνει για όσο χρόνο θέλει να παίξει, όπως γίνεται με τα ηλεκτρονικά παρκόμετρα (ναι, βάζε ιδέες). Αφήστε που, αν το σκεφτεί λίγο πιο έξυπνα ο Βαγγέλης Λιόλιος, μπορεί να υπάρξει έξτρα χρέωση (όχι μεγάλη, 50 λεπτά στην παραγγελία) για κάθε κατ’ οίκον παράδοση, την ώρα των αγώνων της Ευρωλίγκας.

Αν το έχεις με το μάρκετινγκ, αν έχεις τεχνοκράτες, πας πολύ καλά. Τα καταφέρνεις μια χαρά. Κλείνεις το ρήμα χαρατσώνω σε όλους τους χρόνους. Μπράβο πρόεδρε, μην ακούς κανέναν. Καλά το πας. Και πού είσαι. Επειδή αυτοί στα τουρνουά είναι χοντροί και ξοδεύουν πολύ νερό, σκέψου έναν τρόπο να υπάρξει υπέρ ΕΟΚ νομιμοποιητική διαδικασία αποφυγής της αφυδάτωσης.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Super Cup: Οι διαιτητές για τους αγώνες της Ρόδου

Γνωστά έγιναν μέσω ανακοίνωσης της ΕΟΚ, τα ονόματα των διαιτητών που θα σφυρίξουν στο Supe…