Κεντρική Αρθρογράφοι Κυριακάκης Κυριακάκης: Έτσι είδα το τουρνουά στα Σκόπια

Κυριακάκης: Έτσι είδα το τουρνουά στα Σκόπια

EuroBasket U20 modenegro jpg

Το Μαυροβούνιο, που από την πρώτη μέρα με είχε εντυπωσιάσει, νίκησε το Ισραήλ στον ημιτελικό του τουρνουά και ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία. Με σούπερ παίκτρια την καλύτερη τού τουρνουά -κατά την γνώμη μου- εδώ στα Σκόπια, τη 18χρονη νεάνιδα γκαρντ Μαρία Λέκοβιτς, η οποία θα αφήσει εποχή.

Γυμνασμένη, γρήγορη, τρομερή στο ένας εναντίον ενός, σουτέρ, παίζει άμυνα, παίρνει ριμπάουντ… Σε τόσο μικρή ηλικία τα κάνει όλα.

Κατά τα άλλα, η Εθνική ομάδα των Νέων Γυναικών του Μαυροβουνίου έχει οκτώ παίκτριες, οι οποίες αγωνίζονται στην Μπούντουγκνοστ την τελευταία τριετία και δουλεύουν με τον ίδιο προπονητή αυτό το διάστημα σε ομάδα κι Εθνική. Τον Βλάνταν Ράντοβιτς.

EuroBasket U20 israel modenegro

Αυτό που έκανε εντύπωση ήταν η παρουσία στον πάγκο της ομάδας, ζώντας κι εμψυχώνοντας τις παίκτριες, της αρχηγού της Εθνικής Γυναικών τής χώρας, Έλενας Ντουμπλιεβιτς! Στην εξέδρα του τουρνουά (και είπαμε πολλά) ήταν η προπονήτρια της Εθνικής Γυναικών και της Γκτίνια, Έλενα Σκεροβιτς, η πλέιμεικερ θρύλος της χώρας.

EuroBasket U20 modenegro pagkos

Μαζί με το Μαυροβούνιο ανέβηκε και η Τουρκία, που νίκησε στην παράταση 60-59 τη Σλοβενία, ύστερα από συγκλονιστικό αγώνα. Σλοβενία και Ισραήλ στον μικρό τελικό -σήμερα- θα μονομαχήσουν, με τη νικήτρια να παίρνει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για την Α’ κατηγορία.

Η δική μου αποτίμηση

Αποχαιρετώντας τα Σκόπια και το τουρνουά EuroBasket U20 (Β’ κατηγορίας), αφού συνειδητοποίησα πως δεν ήμουν το πρόβλημα εγώ και το γούρι μου, δύο λόγια.

Πίστευα ότι η δική μας Εθνική θα ανέβαινε, εύκολα ή δύσκολα, όμως -όπως έγινε φανερό- κάποιες χώρες έδειξαν ότι δουλεύουν και τρέχουν λίγο πιο γρήγορα από την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζει ελάχιστη πρόοδο.

Χρειάζεται οπωσδήποτε νέο πλάνο για τη συνέχεια και μία γενική αλλαγή νοοτροπίας όλων όσων ασχολούνται με το γυναικείο, αν θέλουμε να προσδοκούμε σε καλύτερες μέρες και ανάδειξη νέων αθλητριών. Ομοσπονδία, αθλήτριες, γονείς και σαφώς τα σωματεία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Κυριακάκης

Δειτε επισης

Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…