Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Αριστείδης: Ο μαγικός κόσμος της ΟΔΚΕ

Αριστείδης: Ο μαγικός κόσμος της ΟΔΚΕ

Αριστείδης ο Δίκαιος,

Φοβερά και τρομερά πράγματα συμβαίνουν στον χώρο της διαιτησίας. Μιλάμε για ένα μπάχαλο, που όμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί τα τελευταία 40 χρόνια. Ο Βασιλακόπουλος διέλυσε τον χώρο, οι διάδοχοί του δεν έχουν καταφέρει να τον μαζέψουν, άσε που δεν κινούνται σε σωστή κατεύθυνση. Κι επειδή ο Αριστείδης ο Δίκαιος δεν μιλά στην τύχη, πάρτε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο Σύνδεσμος Στερεάς Ελλάδας κι Εύβοιας προκήρυξε σχολή διαιτησίας μέσα στον Ιούνιο. Συμμετείχαν 10 άτομα. Είναι μια μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια, καθώς η περιφερειάρχης της ΟΔΚΕ Μαρία Κάλφα πέρασε 14! Αυτά είναι πρωτοποριακά πράγματα. Να περνάς 14 από τους 10 υποψήφιους. Ούτε ο μάντης Κάλφας της αρχαιότητας δεν μπορούσε να το σκεφτεί…

Πριν ασχοληθεί ο Αριστείδης με το θέμα ασχολήθηκε η ΟΔΚΕ. Στις 27 Ιουνίου, με «ορθή επανάληψη» πέρασε τους 10 από τους 10 που πήγαν, κόβοντας τους 4 που δεν πήγαν. Το κακό είχε γίνει ήδη, καθώς το πράγμα μπλέχτηκε άσχημα. Έχω λεπτομέρειες, αλλά είναι κρίμα να εκθέσουμε νέα παιδιά, γι’ αυτό ο Αριστείδης γράφει όσα πρέπει.

Η ΟΔΚΕ την «κατήργησε»

Στις 29/06 η ΟΔΚΕ ακύρωσε τις εξετάσεις, όρισε περιφερειάρχες στον Σύνδεσμο τους Μπούσια κι Ελευθεριάδη, αφού η κ. Κάλφα δεν ένιωσε ότι υπήρχε λόγος παραίτησής της. Σιγά, τι έγινε που έδωσαν 10 και πέρασαν 14. Πώς κάνετε έτσι; Παράλογο σας φαίνεται;

Το σημαντικό ζήτημα, που ανακύπτει από αυτή την ιστορία, η οποία υπό διαφορετικές συνθήκες θα ήταν αστεία, είναι πως θεωρείται λογικό να δηλώνουν 10 συμμετοχή και να προστίθεται αυθαίρετα ένα 40%. Αν το ζητούσαν σε σένα, που τώρα διαβάζεις τη στήλη, θα έλεγες «ρε παιδιά, θα μας πάρουν με τις πέτρες».

Η κ. Κάλφα το θεώρησε φυσιολογικό. Ο Αριστείδης σκέφτεται ότι για να το θεωρήσει η περιφερειάρχης λογικό, πρέπει να έχουν γίνει σημεία και τέρατα, τα οποία κανείς δεν πήρε χαμπάρι, κανένα στόμα δεν άνοιξε. Αν θεωρήσουμε ότι δεν είναι παρά μεμονωμένο περιστατικό (θα βόλευε πολλούς αυτό το αφήγημα), πρέπει να μας εξηγήσουν οι υπεύθυνοι της ΟΔΚΕ με ποιο σκεπτικό έδωσαν τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες, στην εν λόγω κυρία.

Δεν είναι προσωπικό το θέμα, αλίμονο. Είναι θεσμικό κι επί των θεσμών ασχολείται ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…