Κεντρική Basket League Ανακοινώθηκε από την Καρδίτσα ο Βαγγέλης Αγγέλου

Ανακοινώθηκε από την Καρδίτσα ο Βαγγέλης Αγγέλου

Βαγγέλης Αγγέλου είναι ο νέος προπονητής της Καρδίτσας

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι ο νέος προπονητής της Καρδίτσας, καθώς οι Θεσσαλοί ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους.

Η Καρδίτσα συνεχίζει την ενίσχυση της σε όλα τα επίπεδα, ενόψει της παρθενικής της χρονιάς στην Basket League. Ο Θεσσαλικός σύλλογος ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική της ηγεσία.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Καρδίτσας

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ανακοινώνει τη συμφωνία με το Βαγγέλη Αγγέλου, ο οποίος θα είναι ο πρώτος προπονητής της ομάδας μας.

Ο Έλληνας τεχνικός, ήταν η πρώτη επιλογή της διοίκησης, προκειμένου να οδηγήσει την ομάδα στην παρθενική της σεζόν στη Basket League. Η γνώση, η εμπειρία και η προσωπικότητά του, αποτέλεσαν πολύ σημαντικά στοιχεία για τον ΑΣΚ, που πέρα από το καθαρά αγωνιστικό αποτέλεσμα, επιδιώκει τη δημιουργία ενός αθλητικού οργανισμού με έντονο ελληνικό στοιχείο, με σύγχρονο και φιλόδοξο προπονητικό πρόγραμμα, που θα δίνει τη δυνατότητα εξέλιξης σε νέους αθλητές. Σε αυτό το πλαίσιο και μετά από συζητήσεις, η συμφωνία έγινε πραγματικότητα και ο Βαγγέλης Αγγέλου αναλαμβάνει τόσο την τεχνική ηγεσία της ομάδας για το προσεχές πρωτάθλημα, αλλά και την οργάνωση του προπονητικού προγράμματος.

Με μεγάλη χαρά τον καλωσορίζουμε στην Καρδίτσα και ευχόμαστε στον coach Αγγέλου, υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας.

Το προφίλ του Βαγγέλη Αγγέλου

Ο Βαγγέλης Αγγέλου είναι 60 ετών με καταγωγή από τη Χαλκίδα, στην οποία ξεκίνησε το μπάσκετ σαν αθλητής. Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα ως αθλητής τα έκανε στον Απόλλωνα Πάτρας και έπειτα φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού για πέντε σεζόν. Αγωνίστηκε επίσης στον Πανιώνιο και τον Ηρακλή και ολοκλήρωσε το 1996 την αθλητική του πορεία, με 254 αγώνες στην Α1 Εθνική και 1.782 πόντους.

Το 1996, ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα στην ΑΓΕ Χαλκίδας και το 2003 ανέλαβε σαν βοηθός προπονητή στον Άρη για μια σεζόν. Από το 2003 μέχρι το 2005 δούλεψε σαν βοηθός του Παναγιώτη Γιαννάκη στο Μαρούσι, ενώ από το 2005 έως το 2007, μετακόμισε στην Ρωσία για λογαριασμό της Δυναμό Μόσχας, όπου δίπλα στον Ντούσαν Ίβκοβιτς κατέκτησε το EuroCup. Την σεζόν 2007-08 βρέθηκε ως πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα των Τρικάλων. Το 2010 μετακόμισε ξανά στον Πειραιά για τον Ολυμπιακό, σαν βοηθός του Ντούσαν Ίβκοβιτς και έμεινε έως το 2012, κατακτώντας μια Ευρωλίγκα, ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο Ελλάδος.

Από το 2012 μέχρι το 2014, πέρασε από τον πάγκο του Άρη και έπειτα στον πάγκο της Τούρκικης Εφές, αρχικά ως πρώτος προπονητής τη σεζόν 2013-14 και έπειτα σαν βοηθός του Ίβκοβιτς. Το 2016 γύρισε στην Ελλάδα για τον Προμηθέα Πατρών και ακολούθησαν οι Άρης, Λάρισα, ο Ιωνικός Νίκαιας, ενώ τον Απρίλιο του 2021 ανέλαβε πρώτος προπονητής στην ΑΕΚ. Τη σεζόν 2021-22 εργάστηκε στην Αίγυπτο ως προπονητής της Ζάμαλεκ».

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη τιμή συμμετέχω στην προσπάθεια της διοίκησης της Καρδίτσας να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα διέπεται από αρχές συνεργασίας, εργατικότητας και σεβασμού. Η εφαρμογή του θα γίνει μέσα από σκληρή προσπάθεια και με την συνέργεια της τοπικής κοινωνίας. Ο στόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέλιξη παικτών και στελεχών, καθώς και η ένωση της ομάδας με το φίλαθλο κόσμο της ευρύτερης περιοχής».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Λαύριο – Απόλλων Πάτρας 82-75

Νίκησε το Λαύριο και έστειλε πιο κοντά στην Elite League τον Απόλλωνα Έπειτα από ένα παιχν…