Κεντρική Eurobasket Αμφίβολη η συμμετοχή της Βοσνίας στο Eurobasket λόγω οικονομικών προβλημάτων

Αμφίβολη η συμμετοχή της Βοσνίας στο Eurobasket λόγω οικονομικών προβλημάτων

bosnia e1658598465907 jpg

Στον αέρα βρίσκεται η συμμετοχή της Βοσνίας στο Eurobasket αφού η ομοσπονδία δεν βρίσκει τους οικονομικούς πόρους.

Η Ομοσπονδία μπάσκετ της Βοσνίας έβγαλε ανακοίνωση στην οποία λέει ότι υπάρχουν προβλήματα στις συμμετοχές των εθνικών ομάδων λόγω έλλειψης κεφαλαίου.

Η ομάδα μπάσκετ των ανδρών της χώρας ήταν να δώσει το παρόν στο επερχόμενο Eurobasket (1-18/9), αλλά και οι γυναίκες επρόκειτο να παίξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε Μουντομπάσκετ.

Παρά ταύτα η ομοσπονδία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ενδεχομένως να βάλουν φρένο στην συμμετοχή της.

«Λαμβάνοντας υπόψη το τεράστιο κόστος που απαιτείται για τις εμφανίσεις στο Eurobasket και το Παγκόσμιο Κύπελλο, απλά δεν μπορούμε να κλείσουμε το οικονομικό “χάσμα”. Χτυπήσαμε πολλές πόρτες, ζητήσαμε στήριξη, αλλά λάβαμε κυρίως αρνητικές απαντήσεις, συχνά σε σημείο να μας αγνοήσουν. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το κράτος, τους φορείς και τις τοπικές αρχές.

Η κατάσταση, για να είμαστε εντελώς ανοιχτοί και άμεσοι, είναι ακριβώς τέτοια που οι επερχόμενες εμφανίσεις στις διοργανώσεις των Εθνικών μας ομάδων βρίσκονται κάτω από ένα μεγάλο ερωτηματικό. Προς το παρόν δεν υπάρχει διέξοδος, οπότε δεν είναι μακριά η στιγμή που θα αναγκαστούμε να ακυρώσουμε τη συμμετοχή στους προαναφερθέντες θεσμούς» ανέφεραν στην ενημέρωσή τους οι ιθύνοντες.

Η Βοσνία είχε κληρωθεί στο δεύτερο γκρουπ μαζί με Λιθουανία,Γαλλία,Σλοβενία,Ουγγαρία και Γερμανία. Το αντίστοιχο τμήμα των γυναικών με Βέλγιο,Πουέρτο Ρίκο, Νότια Κορέα και ΗΠΑ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Eurobasket

Δειτε επισης

Ευρωμπάσκετ 2025: Οι ομάδες της προκριματικής φάσης

Αυτές είναι οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στην προκειματική φάση του Ευρωμπάσκετ 2025. Συμ…