Κεντρική Ελλάδα ΕΣΚΑ Ζαβιτσάνος: «Οι αλλαγές στην ΕΣΚΑ δίνουν την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να διεκδικήσουν τίτλους»

Ζαβιτσάνος: «Οι αλλαγές στην ΕΣΚΑ δίνουν την ευκαιρία σε περισσότερες ομάδες να διεκδικήσουν τίτλους»

ΕΣΚΑ

Ο Γεράσιμος Ζαβιτσάνος (μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΚΑ και πρόεδρος της επιτροπής αγοριών) φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΕΟΚ WebRadio «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη και μίλησε για τις αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων εφήβων και παίδων της ΕΣΚΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε Γεράσιμος Ζαβιτσάνος:

Για το πώς συμφωνήθηκαν οι αποφάσεις των αλλαγών: 

«Έγινε μια σημαντική διαβούλευση με τα σωματεία. Ακούστηκαν διάφορα πράγματα, δόθηκαν εξηγήσεις και διευκρινήσεις. Κλήθηκαν πολλά σωματεία στα γραφεία της ΕΣΚΑ, μας ανέλυσαν απόψεις τους. Μετά από διαβούλευση δύο μηνών περίπου, είμαστε σχεδόν έτοιμοι μ’ ένα πλάνο δύο ετών. Θέλουμε ως ΕΣΚΑ και ως μπάσκετ να προσφέρουμε περισσότερα ανταγωνιστικά ματς.

Θέλουμε να υπάρχει μια βάση δυναμικής για να υπάρχει και ο ανταγωνισμός. Aυτή τη στιγμή το σχέδιό μας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 90%, μένουν κάποιες λεπτομέρειες για να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις”.

Για την αλλαγή σε εφηβικό-παιδικό: 

«Στο εφηβικό και το παιδικό από την επόμενη σεζόν ο πρώτος όμιλος δυναμικότητας (Α1) θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Οι 4 πρώτες ομάδες του Α1 ομίλου, καθώς και οι ομάδες των Α2, Α3α και Α3β θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Πλέον οι 16 ομάδες που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν με τις αλλαγές γίνονται 48″

Για τις περαιτέρω σκέψεις σχετικά με το παιδικό: 

«Στο παιδικό έχουμε μια δεύτερη σκέψη να δώσουμε τη δυνατότητα σε περισσότερες ομάδες να μπουν και να προσπαθήσουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και να κυνηγήσουν πρωτάθλημα. Η Γ’ κατηγορία σίγουρα καταργείται, θα υπάρχουν οι Α’ και Β’. Κι αυτό, για να δίνεται η ευκαιρία σε μια ομάδα εφήβων, μέσα στα δύο χρόνια που βρίσκεται μια καλή “φουρνιά” σ’ αυτό το επίπεδο, να έχει τη δυνατότητα ακόμα κι αν παίζει στη Β΄ κατηγορία να διεκδικήσει τον τίτλο.

Υπάρχει επίσης και μια σκέψη που ακόμη συζητιέται, όπου κάποιες ομάδες απ’ τη Β’ κατηγορία που θα ‘ναι πολύ δυνατές, να μπουν στο τέλος του πρωταθλήματος στο ράλι διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Εκεί μπορούμε γιατί δεν υπάρχει περιορισμός ηλικιών, όπως γίνεται με τους εφήβους».

Για την αλλαγή στο εφηβικό πρωτάθλημα τη σεζόν 2023-24: 

«Στους εφήβους, τη σεζόν 2023-24 και οι 4 όμιλοι θα γίνουν με 12 ομάδες και το πιθανότερο είναι η τελική φάση να διεξαχθεί με 16 ομάδες. Από τις οποίες οι έξι ομάδες απ’ τον Α1 όμιλο , τέσσερις απ’ τον Α2 και τρεις απ’ τους Α3α και Α3β. Όλοι αυτοί θα κάνουν ένα F-16 και από ‘κει θα προκύψει ο πρωταθλητής.

Το πώς θα διεξαχθεί το F-16 δεν το ξέρουμε ακόμη, γιατί δε βοηθάει καθόλου και το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Υπάρχει δυσκολία στο να βρεθούν ημερομηνίες, για να έχουν τελειώσει όλα μέχρι το Πάσχα και μετά οι έφηβοι αθλητές να συγκεντρωθούν στο διάβασμά τους».

Για τον στόχο της ΕΣΚΑ:

 «Θέλουμε να διεκδικούν το πρωτάθλημα όσο περισσότερα σωματεία γίνεται και από πίσω να τα βοηθάμε να φτιάχνουν την ποιότητά τους. Αν φτιάχνουν την ποιότητά τους, αυτομάτως το παιδί θα μείνει στο σωματείο. Γιατί στο τέλος της ημέρας, το κάθε παιδί θέλει να γίνει ένας καλός παίκτης και μπορεί να το πετύχει σε πολλά σωματεία που κάνουν καλή δουλειά, όχι μόνο σ’ αυτά που βρίσκονται στον Α1 όμιλο δυναμικότητας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΣΚΑ

Δειτε επισης

Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων: Οι πρώτοι σκόρερ

Οι πρώτοι σκόρερ της Α1 ΕΣΚΑ Εφήβων μετά το τέλος της 1ης αγωνιστικής Οι ομάδες της Α1 ΕΣΚ…