Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Βούλα: «Πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις εστίες», η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Βούλα: «Πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις εστίες», η ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας

Βούλα πυρκαγιές
Ενημέρωση για την πυρκαγιά σε Γλυφάδα, Βούλα και Βάρη πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και η ηγεσία της πυροσβεστικής.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε πως αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά λόγω των καιρικών συνθηκών και του ανάγλυφου της περιοχής.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες πολιτικής προστασίας και πυροσβεστικής, η φωτιά έληξε μέσα σε 7 ώρες. Ευχαριστώ όλους όσους πάλεψαν», ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος ανέφερε ότι «λόγω της κλιματικής κρίσης στη Μεσόγειο, μας περιμένει σκληρό καλοκαίρι».

Ο υφουπουργός Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Βουρνάς τόνισε πως είχαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά με τρεις διαφορετικές εστίες.

«Η φωτιά ξεκίνησε από τη Γλυφάδα και επεκτάθηκε σε Βούλα και Βάρη. Είχαμε περιορισμένες υλικές ζημιές ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός η θάνατος που είναι πολύ σημαντικό.

Η φωτιά είναι σε ύφεση, έχει οριοθετηθεί η πυρκαγιά και οι πολίτες έχουν επιστρέψει στις κατοικίες τους» σημείωσε ο κ. Τουρνάς.

«Ήμουν στο πεδίο και είδα τι συνέβαινε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όσους πάλεψαν για να προστατεύσουν ανθρώπους και περιουσίες. Ήταν ηρωική προσπάθεια. Κυρίως πυροσβέστριες, πυροσβέστες και εθελοντές, αλλά και την αστυνομία, τον στρατό και την τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι έδωσαν μια πολύ δύσκολη μάχη» ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης.

Ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς δήλωσε:

«Αντιμετωπίσαμε μια πολύ δύσκολη φωτιά που έφτασε πολύ κοντά σε σπίτια. Προέκυψαν περιορισμένες ζημιές σε κατοικίες. Αποφύγαμε τραυματισμούς σε μια περιοχή κοντά στον αστικό ιστό.

Η φωτιά ξεκίνησε στην Άνω Γλυφάδα όπου έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ και οι φλόγες επεκτάθηκαν στην Άνω Βούλα και ακολούθησαν φωτιές σε Βάρη και Κουβαρά. Η αποστολή μας ήταν πολύ δύσκολη.

Χθες, σε όλη τη χώρα είχαμε 61 δασικές πυρκαγιές. Έγινε προσπάθεια που διήρκησε όλο το βράδυ για να περιοριστούν μικρές εστίες και να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή. Ήταν μια δύσκολη δοκιμασία για όλους. Θα συνεχίσουμε για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο καλοκαίρι που βρίσκεται μπροστά μας».

Αναφορικά με την ετοιμότητα των Δυνάμεων, ο κ. Τουρνάς ανέφερε ότι σε οκτώ λεπτά από την αναφορά της φωτιάς έφτασαν τα πρώτα πυροσβεστικά και στα 20 λεπτά απογειώθηκαν τα εναέρια μέσα για να συμβάλουν στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Τέλος, για την τωρινή εικόνα του μετώπου, δήλωσε ότι «οι δυνάμεις έχουν οριοθετήσει την πυρκαγιά και παραμένουν εκεί. Οι τοπικοί διοικητές θα μας ενημερώσουν πότε θα ελεγχθεί πλήρως. Οι κάτοικοι έχουν επιστρέψει στις οικίες τους και οι Πυροσβεστικές δυνάμεις θα συνεχίσουν τη δουλειά τους για όσο χρειαστεί».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…