Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βατούτιν: «Ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων είναι πολιτική απόφαση»

Βατούτιν: «Ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων είναι πολιτική απόφαση»

βατουτιν e1655399753410 jpg

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν είπε πως ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από την Euroleague, οφείλεται αποκλειστικά σε πολιτικούς λόγους.

Η Euroleague έκανε γνωστή την λίστα των ομάδων που θα συμμετέχουν στην διοργάνωση την νέα αγωνιστική σεζόν. Στην λίστα αυτή δεν υπάρχουν οι ρωσικές ομάδες.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Αντρέι Βατούτιν στην ιστοσελίδα της ΤΣΣΚΑ αυτό έγινε για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα τόνισε πως πολλοί από τους μετόχους της ομάδας χαρακτήρισαν μεγάλη απώλεια των αποκλεισμό της ομάδας από τον θεσμό.

Ο πρόεδρος της ομάδας είπε πως θα κινηθεί δικαστικά για την συγκεκριμένη απόφαση. Τέλος αποκάλυψε πως η «ομάδα του στρατού» θα συνεχίσει να είναι μέτοχος της Euroleague.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αντρέι Βατούτιν:
«Στην ουσία η απόφαση είχε παρθεί πριν από τη συνάντηση και ήταν δύσκολο να περιμένουμε διαφορετικό αποτέλεσμα. Είναι μία πολιτική απόφαση. Οι περισσότερες ομάδες της Ευρωλίγκας ήταν σίγουρες ότι οι κυβερνήσεις των χωρών τους δεν θα τους επέτρεπαν να παίξουν κόντρα σε ρωσικές ομάδες. Είμαι σίγουρος ότι από αυτό δεν βγαίνει κάποιος κερδισμένος. Στο μεταξύ, ο Τζόρντι Μπερτομέου επίσης τόνισε ότι είναι μία πολιτική απόφαση, από την οποία όλοι βγαίνουν χαμένοι και πως η διοργάνωση ήταν πιο ισχυρή με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Υπήρχαν αρκετοί που αναφέρθηκαν στη σημασία συμμετοχής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη διοργάνωση, αλλά η απόφαση θα ήταν ούτως ή άλλως εναντίον μας.

Στην πραγματικότητα, η Ρωσία αποκλείστηκε από τη συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Είναι άσχημο που εδώ και τρεις μήνες, κανείς από τη διοίκηση της Ευρωλίγκας δεν έκρινε σκόπιμο να συζητήσει με τις ρωσικές ομάδες τη συμμετοχή στη διοργάνωση. Όσον αφορά τις νομικές συνέπειες που θα ακολουθήσουμε στο μέλλον, θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση γραπτώς. Μετά, μαζί με τους δικηγόρους μας, θα πάρουμε την απόφασή μας. Δεν συζητήθηκε καθόλου ο αποκλεισμός της ΤΣΣΚΑ από τη μετοχική συμμετοχή της διοργάνωση και εμείς έχουμε την πρόθεση να παραμείνουμε μέτοχοι της Ευρωλίγκας».

Ετικέτες: EUROLEAGUE ΜΠΑΣΚΕΤ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Τέλος ο Κλάιμπερν από την Εφές

Ο Κλάιμπερν δεν θα συνεχίσει στην Εφές τη νέα σεζόν Ο Γουίλ Κλάιμπερν δεν θα είναι και τη …