Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Βασιλείου: Από αντίπαλες με τη Βάσω Μπεσκάκη συμπαίκτριες και στο ίδιο δωμάτιο

Βασιλείου: Από αντίπαλες με τη Βάσω Μπεσκάκη συμπαίκτριες και στο ίδιο δωμάτιο

ΕΟΚ υποτροφία Μπεσκάκη

Η Βάσω Μπεσκάκη είχε μόνο φίλους και αυτό δεν είναι υπερβολή. Ήταν ο άνθρωπος που θα ήθελαν όλοι να είχαν δίπλα τους.

Η Ελένη Βασιλείου σχεδόν από τα πρώτα της βήματα στο μπάσκετ συναντήθηκε με τη Βάσω Μπεσκάκη. Μια συνάντηση που έμελλε να εξελιχθεί σε μια δυνατή φιλία. Ξεκίνησε από τον Σπόρτιγκ και τις μικρές Εθνικές Ομάδες και κράτησε για πάντα.

Η πρώτη γνωριμία της Ελένης Βασιλείου με την Βάσω Μπεσκάκη ήταν, όμως, ως αντίπαλες έχοντας και οι δύο μόλις λίγα χρόνια στα παρκέ. «Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 παίξαμε αντίπαλες στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μας ως κορασίδες, εγώ στον Ιωνικό Νικαίας και η Βάσω στον Σπόρτιγκ. Ήταν η πρώτη μας γνωριμία και την επόμενη χρονιά πήγα και εγώ στην ομάδα των Πατησιών. Μου είχε πει ο προπονητής μου ότι στον αγώνα θα είμαι η ψηλότερη οπότε να μην έχω άγχος. Όταν την είδα εντυπωσιάστηκα γιατί νόμιζα, όπως μου είχαν πει, ότι δεν θα υπήρχε ψηλότερη από εμένα στο παιχνίδι. Παίξαμε αντίπαλες και η μία μάρκαρε την άλλη κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όταν γνωριστήκαμε έμαθα ότι είχε κάνει παράπονα στην μητέρα της ότι την έσπρωχνα δυνατά κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Συζητούσαμε μάλιστα αυτό το περιστατικό όταν γίναμε συμπαίκτριες και γελούσαμε», ανέφερε η Ελένη Βασιλείου.

Τα ταξίδια που έκαναν με τις Εθνικές Ομάδες ήταν αμέτρητα και η Ελένη Βασιλείου έχει πολλά να θυμάται. «Ως κορασίδες και νεανίδες στις Εθνικές Ομάδες, στις αποστολές έμενα με την Βάσω στο ίδιο δωμάτιο. Θυμάμαι λοιπόν ένα χαρακτηριστικό περιστατικό όταν πήγαμε στη Ρουμανία για ένα Ευρωμπάσκετ μικρών ηλικιών. Επειδή ξέραμε ότι το φαγητό εκεί δεν συμβάδιζε με τις διατροφικές μας συνήθειες πήραμε δύο βαλίτσες. Η μία ήταν γεμάτη με ρούχα και η άλλη με κονσέρβες, μπισκότα και ό,τι άλλο θα μας χρησίμευε για φαγητό. Και τελικά όλα αυτά τα μοιραστήκαμε με τα κορίτσια που ήταν στην αποστολή».

Η Βάσω Μπεσκάκη θα μείνει αξέχαστη και θα διεξαχθεί 14-16 Ιουνίου στο ΚΓ Α.Παπανδρέου στο Περιστέρι διεθνές τουρνουά για να τιμηθεί η μνήμη της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

«Δώσε Πάσα», ή αλλιώς να ‘χαμε να λέγαμε

Από το «Δώσε Πάσα» στο δώσε καμιά πάσα ρε!… Ήταν ο Βαγγέλης Λιόλιος εκείνος που με σ…