Κεντρική Αρθρογράφοι Κογκαλίδης Τελικοί: Υπόκλιση σε Μπαρτζώκα και Σλούκα

Τελικοί: Υπόκλιση σε Μπαρτζώκα και Σλούκα

Οι τελικοί του Μπαρτζώκα και του Σλούκα

Όταν, μετά το τέλος του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ, λέγαμε (και γράφαμε) ότι οι τελικοί είναι δύσκολοι ως προς την ανάγνωσή τους κι όλα μπορεί να συμβούν, είχαμε στο μυαλό μας κάτι σαν αυτό που έγινε στο πρώτο ημίχρονο της δεύτερης αναμέτρησης.

Ο Παναθηναϊκός αποδιοργάνωσε πλήρως τον «αιώνιο» αντίπαλο κι απείλησε με… ισοφάριση. Είχαν διαφορετική άποψη ο Γιώργος Μπαρτζώκας κι ο Κώστας Σλούκας, οι δύο μεγάλες μορφές του φετινού Ολυμπιακού. Κι ας ήταν MVP ο Ντόρσεϊ, κι ας ήταν εξαιρετικός ο Βεζένκοφ, κι ας αποδείχθηκε πως δίχως Φαλ είναι άλλη ομάδα ο Ολυμπιακός.

Οι τελικοί είναι για την ώρα… κόκκινοι. Ίσως την Παρασκευή να δοθεί τέλος και να έχουμε πρωταθλητή, αν κι ο Παναθηναϊκός έδειξε στο μισό παιχνίδι ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστικός. Κανείς δεν μπορεί να το παραβλέψει. Όπως δεν μπορεί να παραβλέψει το σερί των νικών του Ολυμπιακού, το σερί των εκτός έδρας επικρατήσεων, το ότι οι «πράσινοι»… χάνονται κατά διαστήματα μέσα στο ματς, ότι οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκουν την αυτοκυριαρχία τους όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Οι τελικοί των δύο πρωταγωνιστών

Πλέον, ακόμα και στο αντίπαλο «στρατόπεδο», υπάρχει αποδοχή στη δουλειά του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο κόουτς του Ολυμπιακού έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων, με το έργο του να μιλά. Είναι στις παρυφές του νταμπλ, έφτασε στο φάιναλ φορ στην Ευρωλίγκα, έχασε τη συμμετοχή στον τελικό για ένα σουτ, στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Κυρίως, όμως, έφτιαξε μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος.

Ο δεύτερος που αποθεώνεται κι εκτός… Πειραιά είναι ο Κώστας Σλούκας. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Δεν θα γίνει Σπανούλης, θα είναι ο Σλούκας. Το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού δούλεψε πολύ το μαρκάρισμά του, αλλά ο διεθνής πόιντ γκαρντ έχει διαφορετικούς τρόπους να είναι επιδραστικός στο παιχνίδι.

Ο… ξηγημένος κι ο… παρεξηγημένος

Ο Ντόρσεϊ ήταν στο στόμα πολλών. Στα social media, στις ερωτήσεις που έφταναν στον Over FM. Οι έχοντες ευκολία στο «ανάθεμα», τον… έστελναν διακοπές. Προδήλως άλλαξαν γνώμη, καθώς ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού άλλαξε τα δεδομένα. Ο… παρεξηγημένος έγινε «είδωλο». Δεν συμβαίνει πρώτη φορά. Κι οι τελικοί προσφέρονται για κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, αυτός που έχει σταθερά καλή παρουσία, δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα κι είναι ακάματος εργάτης, είναι ο Μουσταφά Φαλ. Συνήθως ο Γάλλος δίνει διαπιστευτήρια όσο παίζει. Χθες διαπιστώσαμε την αξία του, όσο ήταν στον πάγκο. Κανείς από τον φετινό Ολυμπιακό δεν μπορεί να μπει στα παπούτσια του. Είναι άλλη ομάδα με ή χωρίς τον Φαλ.

Αντί επιλόγου: Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί. Ο Ολυμπιακός έχει τεράστιο προβάδισμα, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει πλέον κάτι να χάσει. Γι’ αυτό κι ο τρίτος τελικός μπορεί να είναι ο πιο αμφίρροπος απ’ όσους έχουμε δει μέχρι τώρα. Αφήστε, δε, που αν δεν… σκουπίσει ο Ολυμπιακός, μπορεί να γυρίσει ανάποδα η ψυχολογία.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κογκαλίδης

Δειτε επισης

Βιλερμπάν – Μονακό 77-87 (vid)

Τα… χρειάστηκε, αλλά κέρδισε η Μονακό Η Μονακό ζορίστηκε απέναντι στη Βιλερμπάν, αλλ…