Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Σοφία Κλιγκοπούλου: Η αδελφή μου Βάσω Μπεσκάκη

Σοφία Κλιγκοπούλου: Η αδελφή μου Βάσω Μπεσκάκη

Κλιγκοπούλου Μπεσκάκη

Ήταν η συμπαίκτρια, η φίλη, η αδελφή και τα τελευταία χρόνια η συνάδελφος… Η Σοφία Κλιγκοπούλου ένιωθε την Βάσω Μπεσκάκη σαν μέλος της οικογένειάς της. Ήταν μια δεύτερη οικογένεια γι’ αυτήν.

Μόλις το ψιλόλιγνο κορίτσι προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα του Σπόρτιγκ η Σοφία Κλιγκοπούλου βρέθηκε στο πλευρό της. Την είχε σαν την μικρή της αδελφή, η οποία στην πορεία έγινε η καλύτερή της φίλη. Κολλητές για πάντα…

Σαν να ήταν καρμικό να βρεθεί η μία στο δρόμο της άλλης. Στα εύκολα και στα δύσκολα. Και η αιτία ήταν το μπάσκετ.

Η team manager της Εθνικής Γυναικών Σοφία Κλιγκοπούλου έχει τόσα πολλά να πει και να θυμάται από την Βάσω Μπεσκάκη εντός και εκτός παρκέ. Στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ και έχουν μείνει χαραγμένες για πάντα στο μυαλό της.

vasso kligopoulou1
Σοφία Κλιγκοπούλου: Η αδελφή μου Βάσω Μπεσκάκη 3

«Θυμάμαι ότι στην πρώτη της αποστολή στη γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ ο τότε προπονητής μας Μάνος Μανουσέλης μας έβαλε στο ίδιο δωμάτιο. Πάντα ήθελε οι μικρές να είναι με τις μεγαλύτερες για να νιώθουν πιο άνετα και να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Μπαίνω λοιπόν στο δωμάτιο και βλέπω τη Βάσω να διαβάζει μίκι μάους. Μου έκανε τρομερή εντύπωση… Ήταν ένα περιστατικό που πάντα το σχολιάζαμε όταν πέρασαν τα χρόνια και μας έπιαναν τα γέλια. Να σημειώσω ότι για πολλά χρόνια στην Εθνική Γυναικών ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο» λέει και συγκινείται.

Τα τελευταία χρόνια η Σοφία Κλιγκοπούλου και η Βάσω Μπεσκάκη ήταν μαζί στα… παρκέ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. «Είχαμε μια άψογη συνεργασία… Με βοηθούσε σε οτιδήποτε της ζητούσα ειδικά τον πρώτο καιρό στο οργανωτικό κομμάτι. Όπου και να ήμουν με την Εθνική Γυναικών, ακόμα και στο εξωτερικό ήξερα ότι με ένα τηλέφωνο που θα της έκανα θα μου έλυνε τα πάντα».

Η Βάσω Μπεσκάκη ήταν μια συμπαίκτρια που γρήγορα έγινε φίλη με τη Σοφία Κλιγκοπούλου να εξηγεί… «Μέσα από το μπάσκετ γεννήθηκε μια μεγάλη φιλία. Κάναμε διακοπές μαζί, συζητούσαμε τα πάντα, η μία καταλάβαινε την άλλη…Με λίγα λόγια ήταν σαν αδελφή μου. Ήξερα ότι ήταν πάντα εκεί για μένα και όπως ήξερε και αυτή ότι πάντα είμαι εκεί για εκείνη. Ήμουν δίπλα της ακόμα και στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνούσε τον τελευταίο καιρό».

Σήμερα στο ΚΓ «Α.Παπανδρέου» στο Περιστέρι ανοίγει η αυλαία του 1ου Διεθνούς Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη» ως ελάχιστος φόρος τιμής για τη δική μας Βάσω.

Το πρόγραμμα του 1ου Διεθνούς Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη»

Τρίτη 14 Ιουνίου

18.00 Σερβία-Πολωνία
21.00 Ελλάδα-Κροατία

Τετάρτη 15 Ιουνίου

18.00 Πολωνία-Κροατία
20.30 Ελλάδα-Σερβία

Πέμπτη 16 Ιουνίου

18.00 Κροατία-Σερβία
20.30 Ελλάδα-Πολωνία

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Σε πανικό ο Λιόλιος σηκώνει σκόνη…

Ο Λιόλιος σφιχταγκάλιασε τον Βασιλακόπουλο! Έχει λόγο… Είναι σε πανικό, αν όχι σε απόγνωση…