Κεντρική Γυναίκες Σκίο: Παραμένουν και τη νέα σεζόν οι Δικαιουλάκος και Πρέκας

Σκίο: Παραμένουν και τη νέα σεζόν οι Δικαιουλάκος και Πρέκας

Σκίο

Στην Ιταλία για λογαριασμό της Σκίο θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Τζώρτζης Δικαιουλάκος. Ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο κέρδισε στο έπακρο την εμπιστοσύνη των ανθρώπων των «πορτοκαλί». Εξάλλου, ο ίδιος καθοδήγησε τον ιταλικό σύλλογο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Οι νταμπλούχες επικράτησε 3-1 στις νίκες της Βίρτους Μπολόνια στους τελικούς και πανηγύρισε το πρώτο της πρωτάθλημα ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η Σκίο κατέκτησε και το κύπελλο Ιταλίας νικώντας ξανά τη Βίρτους Μπολόνια, αυτή τη φορά με 88-81. Άμεσος συνεργάτης του Δικαιουλάκου είναι ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής γυναικών, Πέτρος Πρέκας, ο οποίος έβαλε και αυτός το λιθαράκι στη φετινή εξαιρετική χρονιά της Σκίο.

Η Σκίο φέτος διέγραψε μια εξαιρετική σεζόν και του χρόνου φιλοδοξεί να εδραιωθεί στην κορυφή. Το αντίπαλο δέος, η Βίρτους Μπολόνια είναι η νέα μεγάλη δύναμη του ιταλικού και ευρωπαϊκού μπάσκετ, διαθέτοντας ένα αρκετά υψηλό μπάτζετ.

Έτσι η Σκίο καλείται και αυτή να δημιουργήσει ένα ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου για να επαναλάβει τις φετινές επιτυχίες και τη νέα σεζόν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανδρική ομάδα μπάσκετ της Βίρτους Μπολόνια, η οποία κατέκτησε το Eurocup και του χρόνου θα αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα διαθέτοντας ένα αρκετά ακριβό ρόστερ.

Από το υπάρχον ρόστερ της Σκίο παρέμειναν μόνο οι πέντε από τις παίκτριες της σεζόν που μόλις ολοκληρώθηκε

Έτσι αναμένονται αρκετές αλλαγές στο έμψυχο υλικό με απώτερος στόχος της ιταλικής ομάδας να είναι να πρωταγωνιστήσει σε Ιταλία και Ευρωλίγκα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Αλλαγή ώρας στον 5ο τελικό

Στις 13:30 αντί για τις 15:00 θα διεξαχθεί την Κυριακή, ο 5ος τελικός ανάμεσα σε Ολυμπιακό…