Κεντρική Γυναίκες Σαμαντούρα: Η δύναμη της παρέας είναι η αρχή και το τέλος

Σαμαντούρα: Η δύναμη της παρέας είναι η αρχή και το τέλος

Σαμαντούρα

Η προπονήτρια του Ηροδότου (πρωταθλήτρια Κρήτης), Γιασεμή Σαμαντούρα, μίλησε στην εκπομπή «Woman to Woman» με τη Μαριάννα Αξιοπούλου και την Εβίνα Μάλτση.

Αναλυτικά τα όσα είπε η Γιασεμή Σαμαντούρα:

Για το «μυστικό» της επιτυχίας:

«Πιστεύω πολύ στη δύναμη της παρέας. Σε όλα τα πρωταθλήματα που κερδίσαμε και με τις άλλες ομάδες που είχα, η κατάκτηση ήταν της παρέας. Αυτό το πιστεύω πάρα πολύ και είναι ένα στοιχείο που πρέπει να επανέλθει στον επαγγελματικό αθλητισμό. Στο υψηλό επίπεδο οι μεταγραφές, οι συνεχής αλλαγές προσώπων, παικτών και προπονητών, τα οικονομικά συμφέροντα, οι εξωγενείς παράγοντες το καταστρέφουν αυτό το στοιχείο και μειώνουν και το ενδιαφέρον των φιλάθλων για τις ομάδες.

Έτσι, και η ομάδα του Ηροδότου είναι μια οικογένεια, μια παρέα, τα κορίτσια έχουν πολύ δυνατές σχέσεις μεταξύ τους. Γι’ αυτό καταφέραμε στο τέλος να πάμε όλοι μαζί και να πετύχουμε αυτό το οποίο δεν ήταν ο στόχος μας».

Για τη νίκη στο Final-4 επί των δύο φαβορί (ΟΦΗ και Αρκάδι):

«Για ‘μας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη αυτό που κάναμε στα δύο τελευταία παιχνίδια στο Final-4. Οι αθλήτριές μας ήταν πολύ καλά συγκεντρωμένες και γι’ αυτό κατάφεραν μέσα απ’ τη συγκέντρωσή τους, την αγάπη τους για το άθλημα και όλη αυτήν την ομαδική προσπάθεια να πετύχουν τη νίκη και με τις δύο αυτές ομάδες».

Για το «κλειδί» που βοηθάει στη δημιουργία μιας σωστής ομάδσας, η κόουτς Σαμαντούρα τόνισε:

«Είναι σημαντικό πώς θα «χτίσεις» μια ομάδα απ’ την αρχή, δηλαδή ποιες αθλήτριες θα πάρεις, ποιους συνεργάτες θα έχεις, τους χαρακτήρες που θα έχεις στην ομάδα. Κοιτάω πάρα πολύ πώς ταιριάζουν μεταξύ τους οι αθλήτριες αγωνιστικά ή έστω να έχουν μια καλή σχέση. Εγώ γενικά προσπαθώ να κρατάω τις παίκτριες στην ομάδα και να λύνω τα προβλήματα. Αυτή είναι η αρχή μου. Δεν αλλάζω ή διώχνω τις αθλήτριες. Είναι κάτι που δε μου αρέσει».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Α1 γυναικών: Η Λόρεν Μανίς MVP της 20ης αγωνιστικής

Ο Λόρεν Μανίς πολυτιμότερη της 20ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών. Η Λόρεν Μανίς παίκτρια τη…