Ο προπονητής των Γαλάζιων, της αναπτυξιακής ομάδας του Ηρακλή, Χρήστος Παπαδούλης, φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Παπαδούλης:
Για τον στόχο της ομάδας:
«Ο στόχος μας, είναι τα παιδιά να παίρνουν παιχνίδια, να κάνουν τα λάθη τους, να μαθαίνουν μέσα απ’ τον τρόπο που δουλεύουμε και στους αγώνες και στις προπονήσεις. Την περσινή σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε, είχαμε προγραμματίσει μαζί με την αντρική ομάδα και την εφηβική να έρθουν τα παιδιά του 2003 να παίξουν στους Γαλάζιους και να είναι στο εφηβικό του Ηρακλή τα παιδιά του 2004, σ’ ένα πλάνο αναπτυξιακό που είχαμε, στο οποίο θέλαμε τα παιδιά να παίρνουν παιχνίδια και στο αντρικό και να ‘ναι η ομάδα αμιγώς εφηβική, με 1-2 άντρες έμπειρους να τους βοηθήσουν.
Επί covid πήγαμε πίσω σε αυτό το εγχείρημα. Φέτος προσπαθήσαμε με 1-2 παιδιά που ανέβηκαν σε ψηλότερες κατηγορίες, στη Β’ Εθνική, να συνεχίσουν στους Γαλάζιους και να προπονούνται με την αντρική του Ηρακλή, ωστόσο δεν πείστηκαν τα παιδιά, δεν έγινε ίσως τόσο σωστή προσέγγιση και συνέχισαν εκεί που ήταν».
Για το ζήτημα των διπλών δελτίων:
«Μόνο βελτίωση μπορούν να δουν οι νέοι παίκτες μέσα απ’ αυτή τη ρύθμιση, αλλά πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι όλες τις παραμέτρους. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καθεστώς, στο οποίο οι νέοι παίκτες ψάχνουν να βρουν το λιγότερο χειρότερο γι’ αυτούς, οπότε εμείς πρέπει να ψάξουμε να τους προσφέρουμε το καλύτερο.
Η συμφωνία με ομάδα πολύ υψηλής κατηγορίας τους δίνει υψηλή ποιότητα προπόνησης και συνθήκες επαγγελματισμού, αλλά η συμμετοχή σε ομάδα μικρότερης κατηγορίας προσφέρει αγωνιστικές εμπειρίες και την ευκαιρία να αποφασίζουν την ώρα που η μπάλα καίει. Το διπλό δελτίο μπορεί να τους δώσει και τα δύο.
Η άποψή μου είναι ότι για παιδιά ως 18 ετών δεν πρέπει να υπάρχει περιορισμός σε ποια ομάδα θα παίξουν, αλλά για τα παιδιά από 18-21 πρέπει να μπει ένας περιορισμός, ώστε να αγωνίζονται ως μία κατηγορία κάτω από αυτή που ανήκουν. Κι αυτό το αναφέρω για να μην αγωνίζονται παιδιά σε πολύ χαμηλότερες κατηγορίες, όπου η συμμετοχή τους θα αλλάζει κατά πολύ τις ισορροπίες του πρωταθλήματος».
Για τη δημιουργία ενός Πανελληνίου Πρωταθλήματος U21:
«Αν γνωρίζουν τα παιδιά ότι θα πάρουν πρώτη ή δεύτερη θέση στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Ήπειρο, στη Θεσσαλία κτλ. και στη συνέχεια θα υπάρχει ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα, το οποίο έχει μια παραπάνω αίγλη ή μπορεί να προσφέρει μια κάποια μοριοδότηση, σίγουρα θα τα βοηθούσε πάρα πολύ και θα αύξανε το κίνητρο.
Δεν είναι δύσκολο και πιστεύω ότι η Ομοσπονδία θα μπορούσε από φέτος να επιχειρήσει ένα άτυπο τουρνουά και από την επόμενη χρονιά να θεσμοθετήσει ένα τέτοιο τουρνουά».