Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πανελλήνιο Κορασίδων ΟΠΑΠ: Παναθηναϊκός – Εσπερίδες 59-53

Πανελλήνιο Κορασίδων ΟΠΑΠ: Παναθηναϊκός – Εσπερίδες 59-53

pao espe

Την πρώτη θέση στον Α’ Όμιλο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κορασίδων ΟΠΑΠ κατέλαβε ο Παναθηναϊκός και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά τη νίκη του με 59-53 επί των Εσπερίδων στο κλειστό της Τέντας στην Καλαμάτα.

Οι Εσπερίδες μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προηγήθηκαν με 14-8 με συνεχόμενους πόντους της Αρσενιάδου.

Ο Παναθηναϊκός όμως πίεσε τον αντίπαλό του, βρήκε λύσεις στην επίθεση και αντέδρασε παίρνοντας τα ηνία με 20-14 την ώρα η Αρσενιάδου στα μέσα του δευτέρου δεκάλεπτου κάθισε στον πάγκο με τρία φάουλ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι πράσινες κατάφεραν να ξεφύγουν με 12 πόντους (37-25, 23’30’’) με την ομάδα της Καλλιθέας να επιστρέφει μειώνοντας στο 30 σε 44-40.

Οι Εσπερίδες στη συνέχεια μπόρεσαν και ισοφάρισαν σε 48-48 (33’30’’), αλλά ο Παναθηναϊκός με σωστές επιλογές στην επίθεση πήρε διαφορά επτά πόντων (57-50, 36’) κερδίζοντας με 59-53 τον αγώνα.

Διαιτητές: Τσιμπούρης, Νάστος
Δεκάλεπτα: 12-14, 27-23, 44-40, 59-53
Παναθηναϊκος (Τσεμπέρης): Ζιάκα 11, Μαντζιώρη, Φελούρη 24(1), Κεφαλά 2, Σπέντζου 11,Φραγκούλη 7(1), Κωστακοπούλου 2, Υφαντοπούλου 2.
Εσπερίδες Καλ. (Μπούτας): Στολίγκα 16(4), Τζουνοπούλου, Σύψη-Τσατσούλη, Αρσενιάδου 23(1), Βίγκα 2, Τσούρντου 4, Σταθάτου, Αγραφιώτη 8.

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες του αγώνα ΕΔΩ

Παρακολουθήστε το βίντεο του αγώνα ΕΔΩ

Δηλώσεις

Γιάννης Τσεμπέρης (Βοηθός προπονητή Παναθηναϊκού): «Συγχαρητήρια στα κορίτσια των Εσπερίδων που παρά το γεγονός ότι βασικές τους παίκτριες χρεώθηκαν γρήγορα με φάουλ έδειξαν χαρακτήρα και ψυχή. Από την πλευρά μας είμαστε  χαρούμενοι με την ομάδα μας και με την νίκη που κάναμε.  Καλή συνέχεια και στις δύο ομάδες».

Δανιέλλα Φελούρη (Αθλήτρια Παναθηναϊκού): «Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε πάρα πολύ. Εξελίχθηκε σε ένα πολύ δυνατό ματς και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στις Εσπερίδες για την προσπάθεια. Συνεχίζουμε δυνατά για το επόμενο ματς και για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Θανάσης Μπούτας (Προπονητής Εσπερίδων): «Ήταν από την αρχή ένα δύσκολο παιχνίδι με το φαβορί του ομίλου κάτι το οποίο το περιμέναμε. Προσπαθήσαμε να βάλουμε δύσκολα και μέχρι ένα σημείο τα καταφέραμε. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Το σημαντικότερο είναι η προσπάθεια των κοριτσιών αυτές τις τρεις μέρες και κατάφεραν να πετύχουν τον αρχικό στόχο, την πρόκριση στα ημιτελικά. Θα ξεκουραστούμε για τα επόμενα παιχνίδια».

Νάγια Στολίγκα (Αθλήτρια Εσπερίδων): «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι έπαιξαν οι δυο καλύτερες ομάδες του ομίλου. Δεν πήγε ο αγώνας όπως τον περιμέναμε και  θα κοιτάξουμε να διορθωθούμε κάποια πράγματα στη συνέχεια. Περάσαμε στα ημιτελικά και αυτό είναι το σημαντικότερο».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

ΕΟΚ: «Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών»

Ενός λεπτού σιγή θα διατηρηθεί σε όλους τους αγώνες των Εθνικών Πρωταθλημάτων, για τα θύμα…