Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός-Λάρισα 89-43: «Αιώνιοι» τελικοί…δια πυρός και σιδήρου!

Παναθηναϊκός-Λάρισα 89-43: «Αιώνιοι» τελικοί…δια πυρός και σιδήρου!

pao larisa g5 e1654714511595 jpg

Έστω και δύσκολα ο Παναθηναϊκός ήταν ο νικητής με 89-43 κόντρα στην Λάρισα και θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους τελικούς με το πρώτο ματς στις 11/6

Μπορεί να κουβαλούσε την «ρετσινιά» των δύο ηττών και τον κίνδυνο αποκλεισμού στα ημιτελικά από την Λάρισα. Αλλά ο Παναθηναϊκός χωρίς να πατήσει ιδιαίτερα το πόδι στο γκάζι αυτή τη φορά, νίκησε με 89-43 τους Θεσσαλούς και πλέον για ακόμα μια χρονιά θα έχουμε «Αιώνιους» τελικούς, με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 11/6 στο ΣΕΦ.

H εικόνα του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με άγριες διαθέσεις το ματς με τους Παπαπέτρου και Παπαγιάννη να έχουν τον ρόλο του…Μότσαρτ με επιμέρους σκορ 12-2 στα πρώτα 5,5 λεπτά. Το μόνο που έκανε στην ουσία η Λάρισα ήταν κάποια τραβηγμένα σουτ του Μούντι και ορισμένες ενέργειες από τον Κρούμπαλι και τον Μάριτς. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο 28-12 χάρη σε σερί τρίποντα του Ουάιτ.

Οι «Πράσινοι» συνέχισαν στον ίδιο ακριβώς ρυθμός, με τον Σαντ-Ρος να συμβάλει τα μέγιστα στην θέση «1». Από την δεύτερη περίοδο και μετά ήταν άποντος, για να φτάσει μαζί με τους Μέικον και Νέντοβιτς την διαφορά στο +30 (46-19 στο 19′). Με ένα πολύ μικρό σερί 4-0 το ημίχρονο έληξε με τον Παναθηναϊκό προηγούμενο με double score (46-23)

H άμυνα του «Τριφυλλιού» ήταν αποτελεσματική και η Λάρισα ακολουθήσαν τον ρυθμό του Νέντοβιτς. Μετά τα…παρελκόμενα που ακολούθησαν στην εξέδρα η Λάρισα νέκρωσε και αυτό ο Παναθηναϊκός το εκμεταλλέυτηκε, σκοράροντας με όλους τους τρόπους. Είτε από μακριά, είτε με τους Νέντοβιτς και Ουάιτ, είτε με τον Παπαγιαννη. Εκεί η διαφορά ξέφυγε για τα καλά με την διαφορά να αγγίζει το +40! (73-35)!

Ο ίδιος ρυθμός έμεινε και στο τέταρτο δεκάλεπτο με τους Μαντζούκα και Έβανες να μπαίνουν στην εξίσωση και να ξεφύγουν ακόμα και στο +51 (87-36). Μετά το πρώτο πεντάλεπτο η Λάρισα σούταρε το πρώτο σουτ εντός παιδιάς. Λεπτά συμμετοχής πήραν και οι Χουγκάζ και Βησσαρίου με το ματς να τελειώνει στο +46 (89-43).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 68-65

«Ζωντανός» στην παράταση παρέμεινε ο Παναθηναϊκός. Στην παράταση κρίθηκε ο δεύτερος τελικό…